Työpaikat

Lakimies

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Ulkoministeriö hakee lakimiestä kehitysyhteistyön hallinto- ja oikeusyksikköön (KEO-80) määräaikaiseen virkasuhteeseen 14.1.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan 22.11.2022 asti.

Lakimies työskentelee yksikön nelihenkisessä oikeudellisten asioiden tiimissä. Lakimiehen tehtäviin kuuluu ulkoasiainhallinnon henkilöstön neuvonta kehityspolitiikan ja kehitysyhteistyön suunnitteluun ja toimeenpanoon liittyvissä, pääasiassa sopimus- ja hallinto-oikeudellisissa sekä valtionavustuksiin ja julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa. Lisäksi lakimiehen tehtäviin kuuluu osallistuminen kaikkia edellä mainittuja asioita koskevan koulutuksen, ohjeistuksen ja käytäntöjen kehittämiseen. Lakimies osallistuu myös tarvittaessa kehitysyhteistyöhön liittyvien väärinkäyttöepäilytapausten selvittämiseen.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset

Lakimiehen viran kelpoisuusvaatimuksina (valtioneuvoston asetus ulkoasiainhallinnosta 256/2000) ovat oikeustieteen kandidaatin (nyk. oikeustieteen maisterin tutkinto) tai oikeustieteen maisterin tutkinto sekä perehtyneisyys virkaan kuuluviin tehtäviin. Kielitaidon osalta kelpoisuusvaatimuksina ovat suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Vieraiden kielten osalta kelpoisuusvaatimuksena on viran hoitamiseen tarvittava kielitaito. Tehtävän hoidossa tarvitaan hyvää englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Tehtävään valitun tulee olla Suomen kansalainen.

Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Hakijalta odotamme

Parhaat edellytykset tehtävän hoitamiseen antaa joko julkisiin hankintoihin tai valtionavustuksiin liittyvä käytännön työkokemus sekä perehtyneisyys sopimus- ja hallinto- oikeuteen. Tehtävien menestyksellisen hoitamisen kannalta on tärkeää, että valittavalla on kykyä itsenäiseen ongelmanratkaisuun, oma-aloitteisuutta, hyvät vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaidot sekä koulutus- ja esiintymisvalmiuksia.

Perehtyneisyys prosessi-, valtiosääntö- ja valtiosopimusoikeuteen sekä säädösvalmistelukokemus katsotaan eduksi. Myös kokemus kehitysyhteistyöstä katsotaan eduksi.

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto: Määräaikainen

Työaika: Virastotyöaika

Tehtävä alkaa: 14.1.2022 tai sopimuksen mukaan.

Määräaikainen, päättyy: 22.11.2022. Määräaikaisuuden syy on sijaisuus.

Tehtävän hakemista koskevat tiedot

Hae viimeistään: 10.12.2021 16:15

ID: 24-613-2021

Sähköiset hakemukset: Hae tehtävää sähköisesti tämän linkin kautta.

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID. Hakemuksia ei palauteta.

Ulkoministeriö / Henkilöstöyksikkö
PL 176
00023 Valtioneuvosto

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Palkkaus määräytyy ministeriön palkkausjärjestelmän vaativuustason 10B (3 775,21 euroa/kk) mukaisesti, minkä lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoritukseen perustuvaa lisää.

Lisätietoja tehtävästä

Ramses Malaty
Yksikönpäällikkö
+358 295 351 001
ramses.malaty@formin.fi

Johanna Lahti
Lainsäädäntöneuvos
+358 295 351 709
johanna.lahti@formin.fi

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.