Työpaikat

Henkilöstöasiantuntija

Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Työnantaja

Helsingissä toimiva Kriisinhallintakeskus CMC Finland on siviilikriisinhallinnan osaamiskeskus. Lakisääteisesti sen päätehtäviä ovat asiantuntijoiden koulutus kansainvälisiin siviilikriisinhallintaoperaatioihin, asiantuntijoiden rekrytointi, logistisista ja materiaalisista valmiuksista vastaaminen sekä alaan liittyvä tutkimus- ja julkaisutoiminta. CMC Finland toimii kansallisena johtokeskuksena operaatioissa toimiville siviilikriisinhallinnan lähetetyille asiantuntijoille.

Suomessa ulkoministeriö vastaa siviilikriisinhallinnan poliittisesta ohjauksesta ja päättää niistä operaatioista, joihin suomalaiset asiantuntijat osallistuvat. Sisäministeriö vastaa kansallisten valmiuksien strategisesta ohjaamisesta ja hallinnonalojen välisestä koordinaatiosta. Sisäministeriön yhteydessä toimiva CMC Finland vastaa kaikista kansallisiin valmiuksiin liittyvistä operatiivisista tehtävistä.

Perustiedot

Tehtävän kesto

Vakinainen
Vakituinen

Alkamisaika

1.1.2022

Työaikamuoto

Virastotyöaika

Työpaikkojen lukumäärä

1

Viran sijoittaminen

Virka on viraston yhteinen.

Lisätietoja tehtävästä

Kirsi Henriksson
Kriisinhallintakeskuksen johtaja
0295 488 480
kirsi.henriksson@cmcfinland.fi

Sijainti

Kriisinhallintakeskus
Ratapihantie 9
00521
Helsinki

Viran/tehtävän kuvaus

Sisäministeriön yhteydessä toimivassa Kriisinhallintakeskuksessa on haettavana henkilöstöasiantuntijan virka 1.1.2022 alkaen. Tammikuusta 2022 alkaen kriisinhallintakeskus vastaa myös vaalitarkkailutehtäviin valittavien asiantuntijoiden kouluttamisesta, rekrytoinnista ja varustamisesta.

Kriisinhallintakeskuksen henkilöstö- ja operaatiotukiyksikköön sijoitetun henkilöstöasiantuntijan tehtävänä on siviilikriisinhallintatehtäviin sekä vaalitarkkailutehtäviin lähtevien asiantuntijoiden rekrytointi. Hän myös hallinnoi ja ohjaa asiantuntijoiden rekrytointimallien ja -menetelmien suunnittelua ja kehittämistä. Henkilöstöasiantuntija osallistuu asiantuntijoiksi pyrkivien ja asiantuntijoiksi valittujen koulutukseen ja ohjaukseen. Hän osallistuu yksikön toimialaan kuuluvien raporttien ja selvitysten valmisteluun ja tiedottaa sekä pitää jatkuvasti yhteyttä asiantuntijoihin heidän palvelussuhteisiinsa liittyvissä asioissa. Henkilöstöasiantuntijan tehtäviin kuuluu myös jatkuva yhteydenpito siviilikriisinhallinnan asiantuntijoiden valintamenettelyyn sekä heidän palvelussuhteisiinsa liittyvissä asioissa lukuisiin kansallisiin ja kansainvälisiin yhteistyötahoihin.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset

Henkilöstöasiantuntijan virkaan ei ole säädettyjä erityisiä kelpoisuusvaatimuksia.

Turvallisuusselvitys

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014).
Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Hakijalta odotamme

Parhaimmat valmiudet tehtävään antaa soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä vähintään 5 vuoden työkokemus henkilöstöhallinnon ja henkilöstön kehittämisen sekä niihin liittyvien suunnittelutehtävien ja raportoinnin hoitamisesta. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää useamman vuoden kokemusta siviilikriisinhallinnan tehtävistä joko kentällä tai kansainvälisen organisaation päämajassa sekä hyvää tuntemusta eri siviilikriisinhallintaoperaatioiden kenttätehtävien vaatimuksista, kansainvälisistä järjestöistä sekä toimialueista. Kokemus kansainvälisiin tehtäviin rekrytoinnista ja valtionhallinnosta katsotaan hakijalle eduksi. Tehtävään valittavalta toivotaan laaja-alaisuutta, strategisuutta, kehityshakuisuutta sekä aloitekykyä. Lisäksi tehtävässä tarvitaan erinomaista suomen kielen ja englannin kielen kirjallista ja suullista taitoa.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Tehtävä sijoittuu sisäministeriössä käytössä olevan palkkausjärjestelmän mukaisesti vaativuustasoon 7.75 (peruspalkka 3 598,89 euroa/kk). Lisäksi maksetaan henkilökohtaisena palkanosana enintään 50 % peruspalkasta. Uudella henkilöllä virkasuhteen alkaessa henkilökohtainen palkanosa peruspalkasta on 18 % neljän ensimmäisen kuukauden ajan.

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika. Tehtävään esitettävästä tehdään ennen nimittämistä turvallisuusselvityslain (726/2014) 19 §:n tarkoittama perusmuotoinen turvallisuusselvitys.

Hae paikkaa

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Hakemuksia ei palauteta.

SM kirjaamo
PL 26 (Ritarikatu 2 B, Helsinki)
00023
Valtioneuvosto

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.