Tiedotteet

Suomeen syntyy juhannusviikolla uusi kattojärjestö

Jäsenet päättävät 19.6. pidettävässä Kepan ja Kehyksen ylimääräisessä vuosikokouksessa, millainen ja minkä niminen järjestö luotsaa tulevaisuudessa kehitysyhteistyöjärjestökenttää.

Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa ja Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys muodostavat 19.6. alkaen uuden yhteistyö- ja kattojärjestön.

Ylimääräisessä vuosikokouksessa päätetään muun muassa uuden järjestön ohjelmarungosta, säännöistä ja nimestä sekä valitaan uusi hallitus.

Käytännössä uusi yhteistyö- ja kattojärjestö muodostettaan käyttäen Kepan yhteisötunnusta, jonka alle Kehys siirtää omaisuutensa ja toimintansa seuraavan puolen vuoden aikana. Uuden järjestön toiminnanjohtajaksi valittu Juha-Erkki Mäntyniemi on aloittanut toimessaan toukokuun alussa.
 
Kaikki Kepan jäsenjärjestöt ovat automaattisesti myös uuden yhteistyö- ja kattojärjestön jäseniä. Kepalla on tällä hetkellä 301 jäsenjärjestöä ja Kehyksellä 37, joista suurin osa on myös Kepan jäseniä.
 
Uuden yhteistyö- ja kattojärjestön strategiassa visioksi on asetettu globaalisti oikeudenmukainen ja kestävä maailma, jossa ihmisoikeudet toteutuvat.

Vuosikokouksen aikataulu, asiakirjat ja muut materiaalit löytyvät ylimääräinen vuosikokous 2018 -sivulta

Lue aiheesta lisää Kepa-Kehys-muutoshankkeen seurantasivulta.

Kepa

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.