Sata vuotta nuoruutta tuo nuoret ja ikäihmiset yhteisen taiteen tekemisen äärelle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sata vuotta nuoruutta tuo nuoret ja ikäihmiset yhteisen taiteen tekemisen äärelle

Tarjolla taiteen projektitukia, haku päättyy 20.4.

Lasten ja nuorten säätiön Myrsky kannustaa nyt nuoria ja ikäihmisiä yhteisen taiteen tekemisen äärelle. Projektitukien haku päättyy 20.4. Sata vuotta nuoruutta -teemarahoitus on osa Suomi 100 -juhlavuoden toimintaa, ja projekteissa tuotetut esitykset ja näyttelyt näkyvät juhlavuoden aikana joka puolella Suomea. Mukana ovat kaikki taiteenalat teatterista ja kuunnelmista sirkukseen ja elokuvaan. Luovien ja toiminnallisten menetelmien avulla osallistujat voivat ilmaista tunteitaan, kertoa oman tarinansa ja luoda yhdessä jotakin uutta. Vanhukset ja nuoret ovat mukana tasavertaisina tekijöinä.

"Sata vuotta nuoruutta on uudenlainen tapa yhdistää sukupolvia yhteisen tekemisen äärelle. Merkittävässä roolissa on nuorten ja ikäihmisten oman äänen ja tarinan esiintuominen taiteellisen toiminnan kautta. Yhdessä löydetään uusi yhteinen tarina, jossa saadaan sekä eletyn elämän että tulevaisuuden mahdollisuuksien ääni kuuluviin", sanoo Lasten ja nuorten säätiön kotimaan toiminnan päällikkö Riikka Åstrand.

Sata vuotta nuoruutta on osa Myrsky-hanketta, jossa 12–29-vuotiaat nuoret itse tekevät taidetta omista lähtökohdistaan ja ideoistaan käsin. Projekteja ohjaavat eri taiteen alojen ammattilaiset ja projektien tulee tavoittaa myös vaikeassa elämäntilanteessa olevia nuoria. Luovien ja toiminnallisten menetelmien avulla on mahdollista pureutua nuoren elämän kipeisiin kysymyksiin ja antaa vahvistusta elämäntaitoihin.

Hakemukset Myrsky-hakuun ja Sata vuotta nuoruutta -teemahakuun tulee jättää 20. huhtikuuta mennessä. Hakemukset käsittelee Myrskyn arviointiryhmä, johon kuuluu taiteen- ja nuorisoalan ammattilaisia. Päätökset tuettavista projekteista tekee Lasten ja nuorten säätiön hallitus. Katso lisätietoja WWW.NUORI.FI/MYRSKY

Vuosien 2011–2015 aikana Myrsky-tukea on saanut 129 projektia, joihin on osallistunut viisi tuhatta nuorta ja satoja taiteilijoita. Lasten ja nuorten säätiö on jakanut Myrsky-tukia yhteensä yli 1,2 miljoonaa euroa, mikä on noin 15 % haetusta summasta. Myrsky-tuen määrä on riippuvainen säätiön saamista lahjoituksista.

Lisää uusi kommentti