Tiedotteet

Rauhanpalkinto Costa Ricaan

Suomen kristillinen rauhanliike on myöntänyt vuotuisen rauhanpalkintonsa Costa Rican ulkoministeriössä työskentelevälle Elayne Whyte Gómezille, joka johti kansainvälisiä neuvotteluja YK:n ydinaseiden kieltosopimuksesta.

Suomen kristillinen rauhanliike (SKR) on päättänyt antaa vuoden 2021 rauhanpalkintonsa Elayne Whyte Gómezille. Whyte työskentelee Costa Rican ulkoministeriössä, ja hän johti kansainvälisiä neuvotteluja YK:n ydinaseiden kieltosopimuksesta ollessaan suurlähettiläänä Costa Rican pysyvässä edustustossa Genevessä vuonna 2017.

Ydinasekieltosopimuksen on ratifioinut 51 maata ja se tulee voimaan 22 tammikuuta 2021.

Ydinaseet ovat edelleen yksi suurimmista uhista ihmiskunnan tulevaisuudelle. SKR tahtoo rauhanpalkinnollaan tunnustaa Elayne Whyten keskeisen roolin prosessissa, joka tähtää siihen, että ydinaseet kielletään maailmanlaajuisesti.

”Ydinasekieltosopimus on historiallinen mahdollisuus maailmaan ilman ydinaseita. Ilman Elayne Whyten johtajuutta ja määrätietoisuutta tuskin olisimme tilanteessa, jossa voimme juhlistaa sopimuksen astumista voimaan tammikuussa”, toteaa SKR:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Ojala.

Costa Ricalla on ollut poikkeuksellinen rooli globaalissa rauhantyössä jo vuosia. SKR tahtoo palkinnollaan huomioida tämän vahvan tahtotilan rauhan puolesta.

”Whyten työ ydinasekieltosopimusneuvotteluissa on hieno jatkumo Costa Rican systemaattiselle ja vaikuttavalle rauhantyölle”, sanoo Ojala.

Suomen kristillinen rauhanliike ry

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.