Tiedotteet

Rauhanjärjestö Sadankomitealla uusi puheenjohtaja ja uusi periaateohjelma

Tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan viettänyt rauhanjärjestö Sadankomitea on juhlavuoden päätteeksi uusinut periaateohjelmansa.

Tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan viettänyt rauhanjärjestö Sadankomitea on juhlavuoden päätteeksi uusinut periaateohjelmansa. Samassa kokouksessa järjestön uudeksi puheenjohtajaksi valittiin järjestön pitkäaikainen aktiivi Jan Koskimies, 37.

- Periaateohjelmassa todetaan muun muassa, että rauha on tie - ja rauhaan on tie. Rauha edesauttaa ihmisoikeuksien, tasa-arvon ja vakaan talouskehityksen toteutumista mutta nämä samat asiat ovat myös rauhan syntymisen edellytyksiä. Näkemyksemme on, että rauha on meidän jokaisen vastuulla, eikä tuota vastuuta voi väistää. Haluamme toimia, jotta rauhan maailma olisi mahdollinen, periaateohjelmatyötä puheenjohtanut Sini Terävä kertoo.

Periaateohjelmassa nostetaan myös uusia konkreettisia avauksia ja vaatimuksia päättäjille ja meille kaikille. Esimerkeiksi näistä vaatimuksista Sadankomitean vastavalittu puheenjohtaja Jan Koskimies haluaa nostaa ehdotuksen aseverosta sekä vaatimukset kyberturvallisuudesta.

- Haitallisia vaikutuksia aiheuttavia tuotteita verotetaan monin tavoin. Aseille tulee luoda oma erityinen haittaveroluokkansa, asevero. Kybersodankäynti on nähtävä siviileihin kohdistuvana hyökkäyksenä, joka on sotarikoksena kielletty. Ei riitä, että yksittäiset maat varautuvat kyberhyökkäyksiin vaan kyberturvallisuudesta on laadittava kattava kansainvälinen sopimus, Koskimies vaatii.

- Katsomme myös, että sotilasliitot kuten Nato on lakkautettava tarpeettomina ja haitallisina, asevelvollisuudesta on luovuttava ja asevienti tulee lopettaa kokonaan. Osa vaatimuksistamme on toteutettavissa välittömästi, toiset ovat enemmänkin pitkän aikavälin tavoitteita, Koskimies pohdiskelee.

Sadankomitean hallitukseen valittiin lisäksi Kai Koskimies, Honna Marttila, Timo Mielonen, Justus Mollberg ja Laura Vanhanen. Varajäseniksi valittiin Lotta Kivinen, Sini Heikkilä ja Simo Hellsten. Järjestön hallituksessa jatkaa Touko Sipiläinen. Varapuheenjohtajana vuonna 2014 toimii Anni Lahtinen. Hyväksytty periaateohjelma on kokonaisuudessaan luettavissa osoitteesta http://www.sadankomitea.fi/rauhanpolittiikkaa/periaateohjelma

Lisätietoja:
Jan Koskimies 050 5740723
Sini Terävä 040 7556921

Kampanjat

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.