Tiedotteet

Punainen Risti käynnistää keräyksen syyrialaisten auttamiseksi

Tällä hetkellä humanitaarista apua tarvitsee noin neljä miljoonaa syyrialaista, mikä on noin viides koko väestöstä.

Suomen Punainen Risti on käynnistänyt keräyksen, jolla autetaan Syyrian konfliktin uhreja. Tällä hetkellä humanitaarista apua tarvitsee noin neljä miljoonaa syyrialaista, mikä on noin viides koko väestöstä.

Taistelujen vaikutukset ovat alkaneet näkyä suurimmassa osassa maata, myös kaupungeissa, jotka aiemmin säästyivät taisteluilta. Peruspalveluiden ja -tarvikkeiden saatavuus on heikentynyt; monilla alueilla on pulaa ruuasta, puhtaasta juomavedestä ja muun muassa polttoaineesta.

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea (ICRC) ja Syyrian Punainen Puolikuu (SARC) ovat auttaneet syyrialaisia konfliktin alkuhetkistä lähtien. Vuoden alusta lähtien ICRC ja Syyrian Punainen Puolikuu ovat jakaneet ruokapaketteja, keittiötarvikkeita, hygieniapaketteja sekä huopia ja patjoja avuntarvitsijoille. Lisäksi Punainen Risti ja Punainen Puolikuu on toimittanut sairaalatarvikkeita ja lääkkeitä sairaaloihin, sillä sairaaloiden kyky hoitaa loukkaantuneita on heikko.

"Kymmeniä ihmisiä kuolee päivittäin, koska heillä ei ole pääsyä hoitoon. Lisäksi turvallisuustilanne on heikko ja hoitohenkilöstöä ja avustustyöntekijöitä kohtaan on hyökätty. Vaikeista olosuhteista huolimatta Punainen Risti on pystynyt viemään avun perille", sanoo Suomen Punaisen Ristin viestintä- ja varainhankintajohtaja Hannu-Pekka Laiho.

Apua myös naapurimaihin

Syyriassa arvioidaan olevan 2,3 miljoonaa maan sisäistä pakolaista. Lisäksi sadat tuhannet pakenevat maasta. Avun tarve kasvaa Syyrian naapurimaissa Libanonissa, Jordaniassa, Turkissa ja Irakissa, missä kyky vastaanottaa pakolaisia on äärirajoilla.

"Esimerkiksi Jordaniassa pakolaisleirit ovat täyttyneet ja terveyspalveluiden ja ruoan saatavuus on vaikeutunut. Jordanian Punainen Puolikuu auttaa leirien ylläpidossa ja pakolaisten majoittamisessa", Laiho sanoo.

Suomen Punainen Risti lähetti Syyrian ja naapurimaiden auttamiseksi ulkoasiainministeriön tuella viime vuonna miljoona euroa.

Syyrian konfliktin uhreja voi auttaa lahjoittamalla

  • Puhelimitse: 0600 - 41 41 41 (20 € /puhelu + pvm
  • Tekstiviestillä: Lähetä viesti SPR numeroon 16499. (15 €/viesti)
  • Katastrofirahastoon: Nordea 221918-68000 (FI0622191800068000)Viesti: Syyria
  • Internetissä: www.punainenristi.fi/lahjoita/syyrian-konflikti

Keräyslupa: Poliisihallituksen lupa nro 2020/2011/2603/2.11.2011. Keräysaika 1.1.2012-31.12.2013 koko maassa lukuun ottamatta Ahvenanmaata. Ålands landskapsregering, lupa nro 1378 K12/14.11.2011. Humanitaariseen toimintaan.

Kampanjat

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.