Tiedotteet

Lipaskeräys Syyriaan saa seurakunnat liikkeelle

Kirkon Ulkomaanavun nopean toiminnan joukot suomalaisissa seurakunnissa ovat aloittaneet lipaskeräyksen Syyrian sodan uhrien auttamiseksi.
Kirkon Ulkomaanavun nopean toiminnan joukot suomalaisissa seurakunnissa ovat aloittaneet lipaskeräyksen Syyrian sodan uhrien auttamiseksi. Tänään maanantaina keräys laajenee koskemaan Suomen kaikkia seurakuntia.

"Nopean toiminnan joukot ovat lähteneet upeasti liikkeelle. Tähän mennessä olemme saaneet Syyrian pakolaisten parissa tehtävälle työlle yksityislahjoituksina 174 000 euroa. Myös Espoon partiolaiset ovat keräyksessä mukana", seurakuntavarainhankinnan yhteyspäällikkö Katriina Kong sanoo.

Ulkomaanapu on esittänyt seurakunnille myös kolehtivetoomuksen sekä pyytänyt lahjoituksia seurakuntien kriisirahastoista. Viime viikolla Vantaan seurakuntayhtymä lahjoitti 25 000 euroa ja Espoon seurakuntayhtymä 50 000 euroa.

"Kansainvälinen huomio ja aseellisen hyökkäyksen uhka Syyriaan on saanut ihmiset heräämään syyrialaisten hätään. Syyriassa eletään tämän vuosisadan suurinta kriisiä. Sanotaan jopa, että Syyrian kriisi on suurin humanitaarinen kriisi sitten toisen maailmansodan", Kong kertoo.

28. elokuuta Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen vetosi kaikkiin suomalaisiin, jotta apua Syyriaan saataisiin enemmän.

"Kaikki lahjoitukset ovat tärkeitä. Ennakoimme sodan uusien käänteiden lisäävän pakolaisten määrää merkittävästi. Samalla Syyrian sisällä sodan jalkoihin jääneiden hyväksi pitää pystyä tekemään enemmän", Pentikäinen sanoi.

Kirkon Ulkomaanapu tukee syyrialaispakolaisia kahdella pakolaisleirillä Jordaniassa. Tarkoitus on laajentaa toimintaa lähiviikkoina avattavalle kolmannelle leirille. Lisäksi Ulkomaanapu on antanut hätäapua Syyrian sisällä.

Odotettavissa on, että pakolaismäärät lähimaissa kasvavat tuhansilla perheillä. Tälläkin hetkellä Syyrian rajalla odottaa arvioiden mukaan yli 60 000 ihmistä päästäkseen naapurimaihin.

"Tarvitsemme pikaisesti katastrofirahastoomme varoja, joilla voimme auttaa syyrialaispakolaisia kriisitilanteessa", Kong kertoo.

Ulkoministeriö on tukenut Ulkomaanavun humanitaarista ohjelmaa Syyrian pakolaisten parissa 650 000 eurolla vuodesta 2012 lähtien. Kirkon Ulkomaanapu tukee ja kouluttaa pakolaisnuoria, jotka helposti jäävät kriisin keskellä vaille huomiota. Humanitaariseen koulutusapuun kuuluu psykososiaalista tukea, lukutaito-opetusta, ammattikoulutusta ja liikuntakasvatusta.

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön ACT-allianssiin.

Kampanjat Kirkon Ulkomaanapu

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.