Tiedotteet

Kv-solid keskusteli solidaarisuusliikkeen tilasta ja valitsi uuden hallituksen

Kv solidille valittiin maaliskuussa uusi hallitus.

Kansainvälinen solidaarisuustyö ry (Kv-solid) järjesti vuosikokouksensa Helsingissä lauantaina 30.3.2019. Kokous aloitettiin kuulemalla dosentti Teppo Eskelisen alustus solidaarisuus- ja kehitysyhteistyöliikkeen historiasta ja nykytilasta. Eskelinen pohti, miten liike säilyttää yhteiskunnallisen liikkeen luonteensa osallistamalla ihmisiä muutenkin kuin lahjoittajina ja toisaalta, miten liikkeen tulisi asemoitua maailmassa, jossa eriarvoisuus korostuu ongelmana yleisen köyhyyden sijaan ja jossa kehitysyhteistyö on entistä enemmän politiikkaa.

Eskelisen avauksen jälkeen väitöskirjatutkija Laura Kumpuniemi kertoi terveisiä Helsingissä järjestetyiltä kehitystutkimuksen päiviltä, jossa käsiteltiin muun muassa vaihtoehtoja kapitalismille ja uusliberalistiselle kehitykselle. Kansalaisliikkeet ja moninaiset maailmankatsomukset tuovat esille myös vaihtoehtoja itse kehitykselle, joka ei kestävän kehityksenkään kautta puutu eriarvoisuuden ja ympäristökriisin alkusyihin.

Kokous valitsi Kv-solidille uuden hallituksen. Puheenjohtajaksi valittiin Laura Kumpuniemi ja hallituksen jäseniksi Arttu Ahmala, Teppo Eskelinen, Valtteri Harakka, Katriina Huttunen, Perttu Iso-Markku, Silla Kakkola, Joonas Kinnunen ja Henri Purje.

Kansainvälinen solidaarisuustyö ry on Vasemmistoliiton, Vasemmistonuorten, Pinskujen, Vasemmisto-opiskelijoiden sekä Yleisen Lehtimiesliiton yhteinen solidaarisuusjärjestö, joka on perustettu vuonna 1985.

Kansainvälinen solidaarisuustyö ry

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.