Kuvissa Arjen idolit – Valokuvanäyttely Oulussa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kuvissa Arjen idolit – Valokuvanäyttely Oulussa

Taksvärkki ry:n katulasten ja -nuorten ajatuksia esittelevä valokuvanäyttely on esillä Oulussa loka- ja marraskuussa.

Taksvärkki ry:n katulasten ja -nuorten ajatuksia esittelevä valokuvanäyttely on esillä Oulussa loka- ja marraskuussa.

Arjen idolit -valokuvanäyttely antaa kasvot ja puheenvuoron sambialaisille ja kenialaisille nuorille, joilla on tavalla tai toisella kosketus elämään kaduilla. He kertovat todellisuudestaan ja katulapsien tilanteesta suoraan suomalaisille nuorille.

Valokuvanäyttely kiertää loka- ja marraskuussa Oulussa nuorisotiloissa ja kouluissa.

Näyttely on aukioloaikojen puitteissa nähtävissä Oulun yliopistolla kasvatustieteiden tiedekunnassa (20.–26.10.), Nuorten tieto- ja neuvontakeskus Napissa (27.10.–2.11.), Tyttöjen Talolla (3.–16.11.) ja Oulun Diakoniaopistolla (17.–23.11.).

Näyttelytekstit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Katulapset joko asuvat kadulla tai viettävät siellä osan ajastaan. Kenian ja Sambian suurissa kaupungeissa on kymmeniä tuhansia katulapsia. Heistä suurin osa on poikia. Kadut ovat näille lapsille vakituinen elinympäristö ja toimeentulon lähde.

Katulapsilta puuttuvat lähes kaikki suomalaisten nuorten arjen peruselementit. Elämä kadulla altistaa lapset ja nuoret väkivallalle, hyväksikäytölle, päihteille ja HIV-tartunnoille. Lapset ja nuoret luopuisivat katuelämästä, jos heillä olisi siihen tilaisuus.

Taksvärkki-kampanjassa Arjen idolit suomalaiset nuoret tukevat Sambian ja Kenian katunuorten koulutusta ja turvalliseen arkeen pääsyä.

Taksvärkki ry on kansalaisjärjestö, jonka kehitysyhteistyöhankkeet edistävät kehitysmaiden lasten ja nuorten elinoloja ja ihmisoikeuksia. Kampanjoillaan Taksvärkki kannustaa suomalaisia nuoria maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen. Taksvärkki ry on ulkoministeriön kehitysyhteistyön kumppanuusjärjestö.

Lisää uusi kommentti