Tiedotteet

Kirkon Ulkomaanavun rauhanverkoston johtaja YK:n turvallisuusneuvoston kansalaisjärjestöryhmään

KUA:n yhteydessä toimivan Uskonnollisten ja perinteisten toimijoiden rauhanverkoston toiminnanjohtaja Mohamed Elsanousi on hyväksytty jäseneksi YK:n turvallisuusneuvoston kumppanina toimivaan kansalaisjärjestöjen työryhmään (NGO Working Group on Security Council).

Kansalaisjärjestöjen ryhmän tehtävänä on edesauttaa turvallisuusneuvoston jäsenmaiden ja kansalaisjärjestöjen välistä vuoropuhelua sekä seurata ja valvoa turvallisuusneuvoston työtä.

KUA on päässyt arvokkaaseen seuraan; työryhmän jäsenissä on yli 30 kansainvälistä ihmisoikeus- ja kehitysyhteistyöjärjestöä, kuten Amnesty International, Human Rights Watch, ACT Alliance and Save the Children.

Mohamed Elsanousi ja Kirkon Ulkomaanapu ovat valinnasta iloisia ja ylpeitä:

”Työryhmän uutena jäsenenä olen innoissani saadessani edustaa siellä uskonnollisia ja perinteisiä rauhantoimijoita jatkaa sitä vuoropuhelua, jota kansalaisyhteiskunnan toimijoiden ja turvallisuusneuvoston jäsenvaltioiden ja YK:n korkeimman johdon välillä käydään”, Elsanousi sanoo.

Työryhmä pitää säännöllisiä katsauksia kansalaisjärjestöjen näkemyksistä turvallisuusneuvoston jäsenvaltioiden lähettiläille, YK:n viranomaisille ja muille turvaneuvoston toimintaan liittyville toimijoille.

Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg sanoo, että KUA:lla ja Uskonnollisten ja perinteisten rauhantoimijoiden verkostolla on jo pitkät perinteet yhteistyössä YK:n kanssa. Useat YK-toimijat ovat olleet perustamassa rauhanverkostoa ja osallistuneet sen työhön. KUA:lla on konsultatiivinen asema YK:n talous- ja sosiaalineuvostossa (ECOSOC).

“Jäsenyys turvallisuusneuvoston kansalaisjärjestöjen ryhmässä avaa uusia mahdollisuuksia rakentaa siltoja ruohonjuuritason rauhanneuvottelijoiden ja globaalien toimijoiden kanssa, ja pääsemme tätä kautta myös vahvistamaan meneillään olevia rauhanprosesseja ja -neuvotteluja. En voisi olla tyytyväisempi”, Hemberg sanoo Elsanousin valinnasta.

Mohamed Elsanousi on työskennellyt Uskonnollisten ja perinteisten toimijoiden rauhanverkoston toiminnanjohtajana toukokuusta 2018. Hän on myös YK:n pääsihteerin asettaman Uskonnot ja kestävä kehitys -toimintaryhmän uskopohjaisten toimijoiden ohjausryhmän jäsen.

Kirkon Ulkomaanapu

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.