Kansainvälistä Rauhanpäivää 21.9.2022 vietetään myös Suomessa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kansainvälistä Rauhanpäivää 21.9.2022 vietetään myös Suomessa

YK:n rauhanpäivän teema on tänä vuonna ”Lopetetaan rasismi. Rakennetaan rauhaa.”

21.9. vietetään YK:n kansainvälistä rauhanpäivää. YK:n yleiskokous on omistanut päivän koko maailman kattavalle aselevolle ja väkivallattomuudelle sekä rauhan vahvistamiselle niin kansojen sisällä kuin niiden välilläkin. 

Yhdistyneet Kansakunnat julistavat joka vuosi rauhanpäivälle oman teeman. Tänä vuonna teemana toimii ”End racism. Build peace – Lopetetaan rasismi. Rakennetaan rauhaa.”

Suomen YK-nuoret järjestää 23.9.–25.9. ideathon-kilpailun, jossa nuoret pääsevät ratkaisemaan rauhantyön ajankohtaisia ja keskeisiä haasteita. 

Lisätietoja

Myös Suomen Partiolaiset ottavat osaa Suomen YK-nuorten järjestämään nuorten rauhanviikkoon, jota vietetään 19.–25.9.2022. Rauhanviikko on vuosittainen tapahtuma, jonka aikana käsitellään niin globaaleja rauhankysymyksiä kuin ruohonjuuritason ongelmia ja niiden ratkaisuja nuorten näkökulmasta. Partiossa voit tutustua rauhan teemoihin Seppo-pelissä sekä torstaina 22.9. järjestettävän virtuaalisen rauhaniltanuotion kautta.

Lisätietoja

YK:n rauhanpäivänä 21.9.

Rauhanaseman avoimet ovet

Rauhanasema (Veturitori 3,  Helsinki)

Avoimet ovet kello 15.30 alkaen, jossa rauhanasemalaiset järjestöt; Sadankomitea Kansainvälinen Vapaaehtoistyö, Aseistakieltäytyjät, Rauhanliito ja talossa tehtävät rauhanpoliittiset lehdet esittelevät toimintaansa ja suunnitelmiaan, mitä itse kullakin on meneillään, ja miten toimintaan voi tulla mukaan.

Kello 16.30–17.30 Lassi Raunio ja Alexander Belik pitävät Rauhanaseman kellarikerroksessa kaikille avoimen työpajan, jossa ideoidaan ja vaihdetaan ajatuksia kestävämmän rauhanrakentamisen työkaluista mm. ilmaston ja energiankäytön kannalta. Työpaja on osa YK-nuorten organisoimaa nuorten rauhanviikon tapahtumasarjaa.

Kello 18.00 jatketaan Venäjä & rauha ja demokraattisen muutoksen tukemisen mahdollisuus -teemalla kun Antti Rautiainen pitää lyhyen puheenvuoron illemmalla Rauhanaseman salissa.  Tarjolla pientä iltapalaa ja juomaa vapaan keskustelun ohessa. Odotettavissa on leppoisaa illanistujaisten tunnelmaa, jossa sanottavaa on aiemminkin riittänyt. 

Lisätietoja

Helsingin YK-nuoret + Nuoret, rauha & dialogi

Dialogipaja

Keskustakirjasto Oodi, oppimistila Aura. Ilmoittautumista ei tarvita.

Kieli: suomi/englanti

Lisätietoja

Lisää uusi kommentti