Tiedotteet

Jalkapallotähti Zlatan Ibrahimović käynnistää kampanjan nälän voittamiseksi

Ibrahimović pelasi lauantaina Ranskan jalkapalloliigan pelissä 50:n nälkää näkevän ihmisen nimi ihoonsa tatuoituna.
Jalkapalloseura Paris Saint-Germainin (PSG) hyökkääjä ja Ruotsin maajoukkueen kapteeni Zlatan Ibrahimović, kertoi tänään pelanneensa nälkäisten nimiä tatuoituna kehoonsa YK:n alaisen Maailman ruokaohjelman (WFP) kampanjan puolesta.

Ibrahimović pelasi lauantaina Ranskan jalkapalloliigan pelissä 50:n nälkää näkevän ihmisen nimi ihoonsa tatuoituna. He ovat niiden 80 miljoonan nälkäisen joukossa, joita WFP tukee maailmanlaajuisesti.

"Minne tahansa menenkin, ihmiset tunnistavat minut, huutavat nimeäni ja hurraavat minulle", sanoi Ibrahimović.

"Mutta on myös heitä, joita kukaan ei muista ja joille kukaan ei hurraa: 805 miljoonaa maailman nälkäistä."

"Minulla on kannattajia ympäri maailmaa. Tästä eteenpäin haluan tuen kohdistuvan nälkää näkeviin, sillä he ovat todellisia taistelijoita. Kuullessanne nimeni, voitte ajatella heitä", hän sanoi kampanjan lanseeraamisen yhteydessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa PSG:n päämajassa Pariisissa.

Kampanja on rakennettu noin 50 nimen ympärille, jotka symbolisesti edustavat 80 miljoonaa ihmistä, joita WFP parhaillaan avustaa kriiseissä Syyriassa, Irakissa, Etelä-Sudanissa, Keski-Afrikan tasavallassa, Ebolasta kärsivissä maissa Guineassa, Sierra Leonessa ja Liberiassa, sekä Boliviassa, Kambodžassa, ja Kongon demokraattisessa tasavallassa.

Ibrahimović pelasi lauantaisessa ottelussa ruoka-apua saavien henkilöiden nimiä, kuten Carmen, Mariko, Antoine, Sawsan, Chheuy, Lida, Siatta, Rahma ja Yaae, tatuoituna väliaikaisesti iholleen korostaakseen nälkää ja WFP:n tekemää työtä sen hyväksi.

"Jokaisella maailman 805 miljoonalla nälkää näkevällä on nimi, ääni ja tarina jaettavana", Ranskan ja Monacon ruhtinaskunnan WFP:n johtaja Marina Catena sanoo.

"Zlatan otti haasteen vastaan ja halusi kantaa heidän tarinansa omalla ihollaan, jotta maailma ei unohtaisi heitä."

Tiedotuskampanja nojaa myös Paris Saint-Germainin tärkeään tukeen sekä Paris Saint-Germain Foundationiin, joka on vuodesta 2000 lähtien työskennellyt aktiivisesti erilaisten lasten osallistumismahdollisuuksia parantavien ohjelmien parissa. Ne tavoittavat vuosittain jopa 10 000 lasta Pariisissa ja sen lähiöissä.

"Paris Saint-Germain Foundation on osa Paris Saint-Germain jalkapalloseuran laajempaa hanketta. Työssämme keskitymme ihmisiin, joilla on vaikeuksia, oli sitten kyse Neckerin lastensairaalasta tai avustamisesta koulujen opetusohjelmissa. Lisäksi järjestämme aktiviteetteja sekä toimintaa lomien aikana Pariisin lähiöissä ", Paris Saint-Germain jalkapalloseuran hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja sekä PSG säätiön puheenjohtaja Nasser Al-Khelaïfi sanoo.

"Olemme luomassa upeaa jalkapallojoukkuetta ja toivomme, että voimme jakaa joukkueemme kulmakivinä olevia yhteenkuuluvuuden ja solidaarisuuden arvoja kipeästi apua tarvitsevien ihmisten kanssa. ”Unelmoi suuremmasta" on PSG: n motto, joten päätimme tukea pelaajaamme Ibrahimovićia ja WFP:tä tässä innovatiivisessa kampanjassa tietoisuuden lisäämiseksi nälkää vastaan taistelussa", Al-Khelaïfi lisää.

"Olemme äärimmäisen kiitollisia PSG:lle sekä hankkeellemme saamasta tuesta että voimakkaan solidaarisuuden viestin levittämisestä, joiden uskon säteilevän niin Ranskan kuin jalkapallomaailman ulkopuolellekin", Catena sanoo.

Kampanja koostuu videomateriaalista sekä kampanjasivustosta www.wfp.org/805millionnames, jossa käyttäjät voivat oppia lisää WFP:stä sekä ihmisistä, joita auttamme päivittäin.

Faktoja nälästä:

  • Noin 805 miljoonaa, tai yhdeksäsosa maailmassa, ei saa tarpeeksi syötävää
  • Vuonna 2015 WFP pyrkii tarjoamaan 17,12 miljardia annosta päivässä, 150 hankkeessa, noin 78 miljoonalle ihmiselle, 76 maassa
  • Vuonna 2014 WFP osti ruokaa 93 maasta (joista 75 kehitysmaita ja 18 kehittyneitä maita) arvoltaan 1,11 miljardia eurolla (2,2 miljoonaa tonnia)
  • WFP:n logistiikkakapasiteetti ja kuljetusverkosto ovat suurempia kuin millään toisella humanitaarisella järjestöllä. Yhden päivän aikana 5000 kuorma-autoa, 50 lentokonetta ja 30 laivaa toimittaa ruoka-apua ympäri maailman.
  • WFP:n toiminta perustuu täysin vapaaehtoisten lahjoitusten varaan.

Kampanjat Maailman ruokaohjelma

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.