Globaalikasvatuksen kouluttajat haluavat innostaa nuoria vaikuttamaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Globaalikasvatuksen kouluttajat haluavat innostaa nuoria vaikuttamaan

Globaalikasvattajien monimuotoinen tiimi haluaa innostaa nuoria toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Kouluttajia on pääkaupunkiseudun lisäksi Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa.

Taksvärkki ry:n globaalikasvatuksen kouluttajat, 33 vapaaehtoista ja kuusi aluekoordinaattoria, ohjaavat kuluvan lukuvuoden aikana globaalikasvatuksen työpajoja kouluissa ympäri Suomen. Työpajoihin osallistuvien nuorten kanssa pohditaan mm. globaaleja kehityskysymyksiä, yhdenvertaisuutta ja lapsen oikeuksia.

Globaalikasvattajien monimuotoinen tiimi haluaa innostaa nuoria toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Kouluttajia on pääkaupunkiseudun lisäksi Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa.

Taksvärkin työpajoissa kannustetaan keskusteluun, kriittiseen ajatteluun ja oman mielipiteen muodostamiseen. Kouluttajat korostavat kokemuksen kautta oppimisen tärkeyttä.

“On tärkeää, että nuoret pääsevät avartamaan maailmankuvaansa ja tutkiskelemaan omaa arvomaailmaansa Taksvärkin kampanjoiden sekä kouluvierailujen kautta”, pohtii yksi Taksvärkin globaalikasvatuksen kouluttajista, turkulainen Reetta.

Syyslukukaudella 2020 Taksvärkki tarjoaa työpajoja ensisijaisesti etätyöpajoina. Niissä nuoria kannustetaan ottamaan kantaa ja keskustelemaan muun muassa virtuaalisten post it -lappujen, piirtämisen, valokuvien ja videoiden sekä virtuaalisten mielipidejanojen avulla. Lähityöpajoissa puolestaan päästään keksimään pienryhmissä esimerkiksi ratkaisuja yhdenvertaisuuden edistämiseen koulussa.

Toiminnalliset ja vuorovaikutukselliset globaalikasvatuksen työpajat ovat maksuttomia ja vapaasti tilattavissa koko kouluvuoden ajan. Työpajat on pääasiassa suunnattu yläkouluihin ja toiselle asteelle, mutta myös alakouluihin sopivia materiaaleja ja työpajoja on tarjolla.

Taksvärkin globaalikasvatuksen työpajakokonaisuudet käsittelevät yhdenvertaisuutta, nuorten elämää Suomessa ja Nepalissa sekä nuoria koskevia globaaleja kysymyksiä, nuorten vaikuttamista, lapsen oikeuksia sekä kriittistä mediakasvatusta. Perus- ja lukio-opetuksen opetussuunnitelmia tukevat kouluvierailut ja etätyöpajat voi tilata lomakkeella Taksvärkin

Lisää uusi kommentti