Tiedotteet

Ehdota vuoden pakolaisia

Suomen Pakolaisavun Vuoden pakolaiset -haku on nyt auki. Vuonna 2017 Vuoden pakolainen -palkinto myönnetään jälleen sekä miehelle että naiselle.
Suomen Pakolaisavun Vuoden pakolaiset -haku on nyt auki. Pakolaisapu on vuodesta 1998 lähtien myöntänyt Vuoden pakolaisnainen -kannustuspalkinnon Suomessa asuvalle pakolaisnaiselle. Vuoden pakolaismies palkittiin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Vuonna 2017 Vuoden pakolainen -palkinto myönnetään jälleen sekä miehelle että naiselle.

Palkinnon tavoitteena on tukea pakolaisia omien tavoitteiden ja unelmien toteuttamisessa uudessa kotimaassa sekä tarjota kannustava esimerkki muille pakolaisille ja turvapaikanhakijoille.

Palkinnon myöntämiskriteerinä on ehdokkaan aktiivinen ja myönteinen toiminta arjessa ja yhteiskunnan jäsenenä Suomessa. Vuoden pakolaisten toivotaan olevan valmiita antamaan haastatteluja ja esiintymään mediassa.

Vuoden pakolaisia voi ehdottaa 19.1.2017 asti. Ehdotuksen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen ruut.tolonen(at)pakolaisapu.fi, viestin otsikoksi Vuoden pakolainen.

Ehdotuksen tulee sisältää kirjalliset perustelut ehdokkaan ansioista ja vähintään kaksi suosittelijaa yhteystietoineen. Lisäksi vaaditaan ehdokkaan suostumus ja lyhyt kuvaus hänen tavoitteistaan vuodelle.

Vuoden pakolaiset julkistetaan 11. maaliskuuta 2017 Tampereella Women of the World -festivaalin yhteydessä.

Säännöt 2017

1. Vuoden pakolaisten valinnassa painotetaan aktiivisuutta ja myönteistä toimintaa arjessa ja yhteiskunnan jäsenenä Suomessa. Kannustuspalkinnon saajan tulee olla Suomessa asuva 18 vuotta täyttänyt pakolainen.

2. Ehdotuksen tulee sisältää perustelut, jotka tukevat ehdokkaan valitsemista. Ehdotuksen voi tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Ehdotusten tekeminen on kaikille avointa, ja ehdokasasettelua eri puolilta Suomea rohkaistaan.

3. Ehdokkaalla tulee olla kaksi suosittelijaa, joiden yhteystiedot ilmoitetaan ehdotuksessa. Ehdotuksessa tulee lisäksi ilmaista ehdokkaan suostumus sekä lyhyt perustelu ehdokkaan tavoitteista vuodelle.

4. Ehdotusten tulee olla perillä Suomen Pakolaisavussa 19.1.2017. Palkinnot jaetaan 11.3.2017 Tampereella. Ehdokkaan on oltava käytettävissä palkintotilaisuudessa ja sen ympärillä.

5. Kannustuspalkinnon saajan toivotaan osallistuvan palkintovuotensa aikana Suomen Pakolaisavun työhön pakolaisasian tunnetuksi tekemiseksi.

6. Vuonna 2016 palkinnon suuruus on 1000 euroa. Palkinnon saajan päättää Suomen Pakolaisavun hallitus.

7. Ehdokas ei voi olla Pakolaisavun nykyinen työntekijä. Palkintoa voi hakea uudelleen.

Kampanjat Suomen Pakolaisapu

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.