Tiedotteet

”Alennus nolla prosenttia”

Jemenin lasten hyväksi eilen aloitettu Black Friday -kampanja on vuorokauden sisään rikkonut ennätyksiä. Kampanja rinnastaa ostohysteria-viikon Jemenin lasten tilanteeseen ja vetoaa tunteisiin: ”Jokainen perjantai on sysimusta perjantai Jemenin lapsille.”

”Sosiaalisen median kommenttien perusteella näyttää siltä, että ihmiset haluavat näpäyttää ostospäivä-hysteriaa lahjoittamalla Jemenin lapsille”, kertoo Suomen UNICEFin viestintäpäällikkö Kirsi Haru.

Suurin osa summasta on lahjoitettu Facebook-keräystyökalun kautta, joka on Suomen UNICEFilla ensimmäistä kertaa kampanjakäytössä. Sen kautta on lahjoitettu jo 100 000 euroa.

”Facebookille kiitos tästä lahjoituskanavasta, jonka se tarjoaa järjestöille ilmaiseksi.”

Vastaava kampanja menestyy myös Ruotsissa ja Norjassa

Vastaavan kaltainen Black Friday -kampanja on käynnissä myös Ruotsissa ja Norjassa. Keräys on lähtenyt naapurimaissakin vahvasti liikkeelle. Norjan keräystulos oli perjantaina aamulla jo yli 2 miljoonaa Norjan kruunua eli yli 200 000 euroa.

”Norjalaiset ja ruotsalaiset aloittivat kampanjansa jo alkuviikosta. Kyllä tästä pieni maaotteluhenki viriää, koska ensimmäisen 24 tunnin tulos on meillä niin ällistyttävä”, Kirsi Haru sanoo.

Suomen UNICEF jatkaa lahjoituskampanjaa ensi viikolle.

”Lahjoittamisen lisäksi ihmiset ovat kutsuneet ystäviään mukaan Jemenin lasten tueksi. Haluamme varmistaa, että kaikilla on mahdollisuus osallistua.”

UNICEFin keräyksen kohteena ovat Jemenin sisällissodan keskellä elävät lapset. Lahjoitusvaroilla toimitetaan lapsille ja perheille puhdasta vettä, hätäapuravintoa, lääkkeitä ja muuta tukea.

UNICEFilla on Jemenissä 279 työntekijää ja laajat kumppaniverkostot.

Jemenissä 400 000 lasta kärsii hengenvaarallisen vakavasta aliravitsemuksesta. Kaikista Jemenin lapsista 80 prosenttia tarvitsee tällä hetkellä humanitaarista apua selviytyäkseen.

Jemenin kriisi on tämän hetken laajin humanitaarinen kriisi maailmassa.

”Lämpimät kiitokset kaikille lahjoittaneille. Ihmisten auttamisen halu liikuttaa meitä syvästi”, Haru toteaa.

Suomen UNICEF

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.