Tapahtumat

Meppikahvit Heidi Hautalan kanssa kestävästä kehityksestä ja Euroopan suunnasta

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Mitä askelia EU on ottanut kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda 2030:n toimeenpanemiseksi ja mitä seuraavaksi tulisi tehdä? Entä miten kevään europarlamenttivaalit voivat muuttaa Euroopan ja kestävän kehityksen suuntaa?

Aika: perjantai 15. helmikuuta 9.30–11.30
Paikka: Cafe Talo, Hämeentie 2 B, 00530 Helsinki

Tervetuloa keskustelemaan europarlamentaarikko Heidi Hautalan kanssa Fingon meppikahveille! Heidi Hautala toimii parhaillaan varjoraportoijana Euroopan parlamentin Agenda 2030:a koskevassa oma-aloitemietinnössä. Hautala toimii myös Euroopan parlamentin varapuheenjohtajana sekä jäsenenä kehitysvaliokunnassa ja kansainvälisen kaupan valiokunnassa.

Meppikahveilla päästään keskustelemaan kolme kautta parlamentissa istuneen Hautalan kanssa myös kevään europarlamenttivaaleista ja Euroopan suunnasta. Poliittisten ryhmien perinteinen valtatasapaino voi kevään vaalien myötä muuttua. Uusi parlamentti ja syksyllä aloittava komissio asettavat Euroopan seuraavien vuosien agendan, mutta mihin suuntaan EU kehittyy?

Meppikahveilla on tarjolla kevyttä aamiaista. Pyydämme ilmoittautumisia verkkolomakkeella viimeistään perjantaina 8. helmikuuta klo 12.

Lämpimästi tervetuloa!

***

Euroopan parlamentin puheenjohtajisto pyysi joulukuussa kehitys- ja ympäristövaliokuntia laatimaan oma-aloitemietinnön kestävän kehityksen tavoitteiden toimeenpanosta ja edistymisestä Euroopan unionissa. Raportti keskittyy kestävän kehityksen hallintoon, seurantaan ja tänä vuonna kestävän kehityksen seurantakokouksessa HLPF:ssä käsiteltäviin tavoitteisiin: tavoite 4 (hyvä koulutus), tavoite 8 (ihmisarvoinen työ ja talouskasvu), tavoite 10 (eriarvoisuuden vähentäminen), tavoite 13 (ilmastotekoja), tavoite 16 (rauha, oikeus ja hyvä hallinto) sekä tavoite 17 (yhteistyö ja kumppanuus).

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.