Tapahtumat

Kohti kestävää kauppapolitiikkaa – seuraavat askeleet

Pääjärjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Kehys ja  TTIP-verkosto järjestävät Suomen Sosiaalifoorumissa avoimen työpajan ajankohtaisista kauppapoliittisista kysymyksistä ja niihin vaikuttamisesta.

Aika: lauantai 21.4.2018 klo 14:00–15:30
Paikka: Helsingin kaupungin ruotsinkielinen työvenopisto Arbis, luokka 43 (4. krs), Dagmarinkatu 3, Helsinki.

Kauppapoliittista keskustelua ovat viimevuosina hallinneet TTIP- ja CETA-vapaakauppasopimukset, joihin kohdistunut kritiikki myäs herätti laajempaa keskustelua kauppapolitiikan säännöistä ja suunnasta. TTIP:n ja CETA:n synnyttämä liikehdintä myös osoitti, että kansalaisyhteiskunnalla on voimaa vaikuttaa. Vastauksena kansalaisyhteiskunnasta nousseeseen kritiikkiin esimerkiksi EU:n kauppapolitiikkaa koskevan päätöksenteon avoimuutta on lisätty.

Mutta mitkä ovat kauppapoliittisen kansalaisliikkeen seuraavat askeleet? Kuinka siirtyä torjuntataisteluista rakentamaan parempaa kauppapolitiikkaa? TTIP-verkoston ja Kehyksen vetämässä työpajassa syvennytään ajankohtaisiin kauppapoliittisista kysymyksiin sekä mahdollisuuksiin varmistaa kauppapolitiikan kestävyys. Uusia ja ajankohtaisia teemoja ovat esimerkiksi ilmastokestävä kauppapolitiikka ja yritysten ihmisoikeusvastuuta koskevan sitovan sopimuksen (Binding Treaty) aikaansaaminen. Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Työpajan ohjelma:

14:00 Tervetulosanat ja työpajan käynnistäminen

14:15 Katsaus EU:n kauppapolitiikan ajankohtaisiin prosesseihin ja kysymyksiin (Elina Mikola, Kehys ry)

14:30–15:15  Keskustelua ja ryhmätyöskentelyä: mitkä ovan kansalaisyhteiskunnan näkökulmasta kauppapolitiikan kiinnostavimmat teemat, keskeiset tavoitteet sekä soveltuvat vaikuttamiskeinot

15:15–15:30  Keskustelun yhteenveto ja pohdintaa jatkotoimista

Lue lisää:

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.