Tapahtumat

Kehyksen syysseminaari: Kohti Suomen EU-puheenjohtajuuskautta

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Aika: torstai 16. marraskuuta klo 14–16

Paikka: Globaalikeskus, Siltasaarenkatu 4 (7. krs)

Suomi ottaa Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajamaan roolin puoleksi vuodeksi heinäkuussa 2019. Puheenjohtajamaa suunnittelee ja johtaa neuvoston kehitys- ja AKT-työryhmien kokouksia, ja se voi myös vaikuttaa neuvoston agendaan. Puheenjohtajuuskauden valmistelut on jo aloitettu, ja nyt on oikea aika vaikuttaa Suomen puheenjohtajuuskauden painopisteisiin.

Suomen EU-puheenjohtajuus osuu kehityspoliittisesti tärkeään aikaan, sillä vuonna 2019 agendalla ovat EU:n tulevien vuosien rahoitus kehitysyhteistyölle sekä EU:n suhteita Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren maiden kanssa määrittelevät Post-Cotonou-neuvottelut.

Kehys ja ulkoministeriö haluavat nyt avata keskustelun Suomen EU-puheenjohtajuuskauden kehityspoliittisista painopisteistä. Mitä teemoja Suomen tulisi pitää esillä EU-puheenjohtajuuskautensa aikana? Kehyksen syysseminaarissa haetaan yhdessä ehdotuksia Suomen painopisteiksi.

Tervetuloa keskustelemaan ja antamaan panoksesi Suomen EU-puheenjohtajuuskauteen!

Pyydämme ilmoittautumisia tiistaihin 14.11. mennessä Kehyksen sivuilla olevan lomakkeen kautta.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.