Tapahtumat

EU ja Afrikka – millaisen tulevaisuuden rakennamme?

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

EU ja Afrikka – millaisen tulevaisuuden rakennamme?

Aika: perjantai 10. marraskuuta klo 8:30–11:00 Paikka: Eurooppasali, Malminkatu 16

Marraskuun lopussa järjestetään viides EU-Afrikka-huippukokous, jossa EU:n ja Afrikan johtajat kokoontuvat keskustelemaan maanosien suhteiden tulevaisuudesta. Tämän vuoden huippukokouksen pääaihe on nuoret. Suomesta kokoukseen osallistuu pääministerin johtama delegaatio.

Mutta mitä EU-Afrikka-huippukokouksessa oikeastaan käsitellään? Minkälaisia vaikutuksia kokouksella on EU:n ja Afrikan suhteille? Ja miksi sen pitäisi kiinnosta myös Suomea? Tule keskustelemaan EU:n ja Afrikan suhteiden tulevaisuudesta ulkoministeriön, Kehyksen ja Eurooppalaisen Suomen seminaariin.

Tilaisuudessa alussa kuullaan EU:n kehityskomissaari Neven Mimican kabinettipäällikkö Nils Behrndtin puheenvuoro EU:n ja Afrikan suhteista. Tämän vuoden huippukokouksesta kertoo ulkoministeriön Afrikka-politiikan johtava asiantuntija Martti Eirola.

EU:n ja Afrikan suhteista keskustelevat myös ulkoministerin rauhanvälityksen erityisedustaja ja kansanedustaja Jutta Urpilainen, Aalto-yliopiston koodibussihankkeen koordinaattori Irena Bakić sekä Fidan Tansanian maavastaava Daniel Korpela. Keskustelun juontaa Kehyksen pääsihteeri Rilli Lappalainen.

Pyydämme ilmoittautumisia Kehyksen lomakkeen kautta viimeistään tiistaina 7. marraskuuta.

Lämpimästi tervetuloa!

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.