Laiton tiikerikauppa kukoistaa Aasiassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Laiton tiikerikauppa kukoistaa Aasiassa

Yli tuhat tiikeriä on tapettu Aasiassa viimeisen vuosikymmenen aikana laittoman kaupan vuoksi, kerrotaan Traffic Internationalin ja WWF:n tutkimuksessa. Luonnossa on jäljellä vain 3 500 tiikeriä.

Yli tuhat tiikeriä on tapettu Aasiassa viimeisen vuosikymmenen aikana eläinten osilla käytävän laittoman kaupan vuoksi, kerrotaan Traffic Internationalin ja WWF:n tutkimuksessa. Laiton eläinkauppa tekee tiikerien sukupuutosta yhä todennäköisempää. Luonnossa on jäljellä vain 3 500 tiikeriä.

Tiikerin osia on takavarikoitu eniten Intiassa, tutkimus osoittaa. Seuraavaksi suurimmat löydöt on tehty Kiinassa, Nepalissa ja Indonesiassa. Laittomassa tiikerikaupassa raha vaihtuu paitsi tiikerin nahkaan, myös eläimen luurankaan. Myös kokonaisia eläimiä, eläviä sekä kuolleita, kaupataan, raportti selvittää.

Vuosittain Aasiassa takavarikoidaan noin sadan tiikerin osia. Laittoman tiikerin osien kaupan mittasuhteet ovat kuitenkin paljon laajemmat, arvioi tutkimus. Hallitusten välisesten järjestöjen sekä kansalaisjärjestöjen toimista huolimatta kauppaa ei ole onnistuttu hillitsemään.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia