Maahanmuuttajat globaalin etelän äänenä – Maailma.netin juttusarja 2019–2020

Maahanmuuttajat globaalin etelän äänenä oli uutissivusto Maailma.netin toteuttama viestintähanke ja juttusarja, jonka tavoitteena oli tuoda globaalista etelästä* kotoisin olevien maahanmuuttajien ääni kuuluviin suomalaisessa mediassa. Hanke alkoi toukokuussa 2019 ja päättyi maaliskuussa 2020.

Hankkeen avulla haluttiin parantaa maahanmuuttajien mahdollisuuksia osallistua kestävästä kehityksestä ja etenkin maahanmuutosta käytävään julkiseen keskusteluun. Tavoitteenamme oli tehdä journalismia, jossa maahanmuuttajien ääni kuuluisi paremmin, ja haastaa samalla median valtarakenteita – myös omia käsityksiämme ja toimintatapojamme.

Hankkeessa tehtiin juttusarja, jossa julkaistiin 22 tekstijuttua tai podcastia. Sarjan juttuja voi lukea täältä.

Juttusarjan toteuttajina olivat Maailma.netin toimituksen lisäksi maahanmuuttajataustaiset freelancerit. Lisäksi hankkeessa järjestettiin mediasta kiinnostuneiden maahanmuuttajien kanssa työpajoja, joissa käsiteltiin muuttoliikettä ja sitä, miten maahanmuutto- ja kehityskysymyksissä voisi ja pitäisi mediassa kirjoittaa.

Maahanmuuttajat globaalin etelän äänenä -hanketta rahoitti EU:n Frame, Voice, Report! -projekti, jota Suomessa koordinoi kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingo. Projektin tarkoituksena oli lisätä EU-kansalaisten tietoisuutta kestävästä kehityksestä.

* Globaalilla etelällä tarkoitetaan OECD:n määrittelemiä viralliseen kehitysapuun oikeutettuja maita.

Tämä asiakirja on tuotettu Euroopan unionin rahoitustuella. Tämän asiakirjan sisällöstä vastaa tuensaaja, eikä sen voida missään olosuhteissa katsoa heijastavan Euroopan unionin kantaa.

Logo FVR 2019
Logo EU 2019 FVR
Logo 2019 Fingo pieni FVR