Kampanjat

Vetoomus: Lapsia suojeltava konflikteilta

Pelastakaa Lasten vetoomuksessa vaaditaan maailman johtajia suojelemaan lapsia sodan kauhuilta.

Joka kuudes maailman lapsista elää konfliktialueella. Tällä hetkellä lapset ovat konfliktien takia suuremmassa vaarassa kuin milloinkaan viimeisten 20 vuoden aikana.

Vaikka lapsilla ei ole osuutta konfliktien syntyyn, he joutuvat elämään väkivaltaisuuksien keskellä Syyriasta Etelä-Sudaniin, Jemenistä Kongon demokraattiseen tasavaltaan. Lapsia tapetaan, vammautetaan, raiskataan tai värvätään. Heiltä evätään apu ja sairaanhoito. Kouluja ja sairaaloita pommitetaan laajamittaisemmin kuin vuosikymmeniin.

Asioiden ei tarvitse olla näin. Meillä on valta saada muutoksia aikaan. Nyt on aika lopettaa lasten tappaminen.

Ole mukana lopettamassa sota lapsia vastaan

Vaadin maailman johtajia suojelemaan maailman lapsia – meidän kaikkien lapsia – aseellisten konfliktien kauhuilta. Heidän on tehtävä enemmän konfliktien ehkäisemiseksi ja väkivaltaisuuksien keskellä elävien lasten suojelemiseksi. Lapsiin kohdistuviin sotarikoksiin syyllistyneet on saatettava vastuuseen ja lapsia on autettava rakentamaan elämänsä uudelleen.

Pelastakaa Lapset ry

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.