Kampanjat

UNICEF: Tuhansien lasten koulunkäynti vaarassa Meksikon maanjäristysten jäljiltä

Syyskuun maanjäristykset vahingoittivat yli 5 000:ta meksikolaista koulua.

Lähes 5 100 koulua on vahingoittunut tai tuhoutunut täysin Meksikossa syyskuun maanjäristysten seurauksena. Tilanne vaarantaa tuhansien lasten koulunkäynnin, kertoo YK:n lastenjärjestö UNICEF.

Kaksi voimakasta maanjäristystä iski Meksikoon alle kahden viikon sisällä syyskuun 8. ja 19. päivä. Järistysten vaikutusalueilla elää noin seitsemän miljoonaa lasta.

”Olemme hyvin huolissamme siitä, miten koulujen vahingoittuminen järistyksestä pahimmin kärsineissä yhteisöissä vaikuttaa lapsiin”, sanoo UNICEFin maatoimiston johtaja Christian Skoog.

”On äärimmäisen tärkeää, että saamme lapset takaisin luokkahuoneisiin niin nopeasti kuin mahdollista. Tämä on tärkeää sekä turvataksemme lasten tulevaisuuden että auttaaksemme heitä tuntemaan, että heidän elämänsä jatkuu normaalina näiden traumaattisten kokemusten jälkeen.”

UNICEF kumppaneineen työskentelee maanjäristysten vahingoittamilla alueilla. UNICEF perustaa tilapäisiä kouluja, tukee koulujen turvallisuuden varmistamista, kouluttaa opettajia antamaan oppilaille psykososiaalista tukea sekä jakaa koulu- ja varhaiskasvatustarvikkeita opettajille ja huoltajille.

YK:n lastenjärjestö myös lisää apuaan vastatakseen lasten terveys- ja suojelutarpeisiin. UNICEF muun muassa:

  • rakentaa lapsiystävällisiä tiloja, joissa lapset voivat leikkiä, levätä ja saada psykososiaalista tukea
  • jakaa tietoa lasten suojaamisesta ja perheiden hajoamisen ehkäisemisestä maanjäristyksen aikana
  • jakaa hätäaputarvikkeita, kuten saippuaa, huopia, sadevarusteita ja pressuja
  • varmistaa puhtaan juomaveden saatavuuden ja toimittaa siirrettäviä vessoja suojiin ja tilapäisiin leireihin.

UNICEF tarvitsee 6 miljoonaa dollaria (5,02 miljoona euroa) maanjäristyksestä kärsivien lasten ja perheiden auttamiseen Meksikossa.

Suomen UNICEF

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.