Kampanjat

Tytti Tuppuraisesta YK-liiton puheenjohtaja

”Yhdistyneiden kansakuntien arvot ja kansainvälisen yhteistyön periaatteet kaipaavat tukea jäsenvaltioilta ja ennen kaikkea kansalaisilta”, tuore puheenjohtaja sanoo.

SDP:n oululainen kansanedustaja Tytti Tuppurainen on valittu YK-liiton syyskokouksessa liiton uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 2018–2019.

”Yhdistyneiden kansakuntien arvot ja kansainvälisen yhteistyön periaatteet kaipaavat tukea jäsenvaltioilta ja ennen kaikkea kansalaisilta. YK-liitto kokoaa YK:n periaatteisiin sitoutuneet toimijat ja kansalaiset – eli kaikki YK:n ystävät Suomessa – mukaan työhön kansainvälisen yhteistyön ja ihmisoikeuksien puolesta”, sanoo Tuppurainen.

”YK:n ihmisoikeusjulistus ja siihen perustuvat sopimukset eivät ole enää loukkaamattomia edes länsimaiden poliitikkojen puheissa. Suuntaus on huolestuttava. Monenkeskinen, sääntöperusteinen kansainvälinen yhteistyö lujittaa rauhaa ja vakautta, ja sen puolesta on nyt kamppailtava”, hän lisää.

Toista kauttaan kansanedustajana toimiva Tuppurainen on ollut YK-liiton varapuheenjohtaja vuosina 2016–2017. Eduskunnassa hän on suuren valiokunnan 2. varapuheenjohtaja sekä maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen.

Suomen YK-liitto

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.