Kampanjat

Hae YK-liiton mentorointiohjelmaan!

YK-liito etsii osallistujia mentorointiohjelmaansa.

Oletko kiinnostunut tekemään töitä YK-teemojen parissa? Tai oletko jo konkari, joka haluaisi tukea suomalaista YK-osaamista? Hae YK:n ystävät -verkoston mentorointiohjelmaan!

Vaikuttavat suomalaiset asiantuntijat YK:ssa ovat koko Suomen etu. Meillä on pitkät perinteet vahvasta panostuksesta YK:hon sekä paljon kokemusta ja hiljaista tietoa, jonka siirtymistä seuraaville sukupolville voidaan edistää mentoroinnilla. Suomen YK-liitto ja lokakuussa perustettu YK:n ystävät -verkosto aloittavat YK-asioihin painottuvan mentorointiohjelman kannustaakseen ja tukeakseen omalta osaltaan suomalaisia, jotka ovat kiinnostuneet kehittämään YK-asioihin liittyvää asiantuntemustaan ja hakeutumaan töihin YK-tehtäviin.

Mentorointi on erinomainen oppimismenetelmä muun muassa hiljaisen tiedon siirtämiseen ja etenkin johtajien ja asiantuntijoiden oppimisen nopeuttamiseen ja urakehityksen tukemiseen. Opiskelijoille suunnatut mentorointiohjelmat puolestaan tarjoavat perspektiiviä urasuunnitteluun. Suomen YK-liiton ja YK:n ystävät -verkoston mentorointiohjelma pyrkii tavoittamaan molemmat kohderyhmät ja tarjoamaan mentoreita sekä nuorille YK-uralla tähtääville että kokeneemmille asiantuntijoille, jotka haluavat mahdollisuuden syventää ja laajentaa YK-tietämystään sekä kehittää ammatillista osaamistaan. Mentoroinnin tarkempi sisältö muodostuu aina mentori-aktori -parin vuorovaikutuksessa ja on luottamuksellista.

Mentorointiohjelma käynnistetään vuoden 2018 alkupuolella ohjelmaan ilmoittautuneiden yhteisellä tapaamisella. Ohjelma kestää vuoden ja osallistujat sitoutuvat siihen koko ajaksi. Ohjelmaan kuuluu kolme yhteistä tapaamista ja 4-6 paritapaamista mentorin ja aktorin kesken.

Haku ohjelmaan on auki vuoden 2017 loppuun asti.

Jos olet kiinnostunut toimimaan joko mentorina tai aktorina (mentoroitavana), täytä lomake:

Lomake mentorina toimimisesta kiinnostuneille

Lomake aktorina toimimisesta kiinnostuneille

Yhteydenotto tai lomakkeen täyttäminen ei velvoita vielä mihinkään eikä takaa pääsyä ohjelmaan, sillä parit muodostuvat osallistujien esittämien kiinnostuksen kohteiden mukaisesti.

Mentoroinnin aihealueet:

 • YK:n rakenne ja toiminta
 • Kansainväliset sopimukset
 • Ihmisoikeudet
 • Kehitysyhteistyö
 • Yritykset ja kestävä kehitys
 • Diplomatia
 • Rauhanvälitys
 • Ympäristö
 • Ilmastopolitiikka
 • Arktinen politiikka
 • Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus koulutuksessa

Jos olet kiinnostunut mentorina toimimisesta ja omaa alaasi ei ole mainittu listassa, kerro se meille!

Lisätietoja: Jenni Kauppila, jenni.kauppila(at)ykliitto.fi, 044 781 0302

Mentorointiohjelmaan osallistuminen on ilmaista, mutta edellyttää voimassa olevaa YK:n ystävät -verkoston jäsenyyttä. Liity verkostoon täällä.

Suomen YK-liitto

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.