Ilmastomarssi 20.10.18 | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ilmastomarssi 20.10.18

Viime kesänä ilmastonmuutoksen vaikutukset järkyttivät Suomessa ja ympäri maailman. Tutkijat ovat antaneet varoituksen, että päästöjä on leikattava äärimmäisen nopeasti. Nyt on pakko toimia.

Kepa yhdessä yli kahdenkymmenen muun järjestön kutsuu kansalaisia lauantaina 20.10. klo 14.30 Helsingin Senaatintorille vaatimaan päättäjiltä vastuunkantoa ilmastonmuutoksesta. Kulkue kohti eduskuntataloa lähtee klo 15.00.

”Mitä enemmän ihmiset puhuvat ilmastosta, sitä enemmän he huomaavat, että muutkin ovat huolissaan ja että voimme yhdessä tehdä asialle jotain. Suomessa kansalaisilla on mahdollisuus ja sitä kautta myös vastuu vaikuttaa”, sanoo Kepan kampanjasuunnittelija Jonas Biström.

”Ilmastonmuutos koskettaa meitä kaikkia. Erityisen haavoittuvassa asemassa ovat maailman köyhimmät. Meillä suomalaisilla tulee olla sydäntä tukea heitä ilmastonmuutokseen sopeutumisessa sekä vauhdittaa omia päästövähennyksiämme 1,5 asteen mukaisesti”, sanoo Kepan ilmasto-oikeudenmukaisuuden asiantuntija Hanna Aho.

Lisätietoja tapahtuman ohjelmasta Facebook-tapahtumassa.

Marssin ovat kutsuneet kokoon 350Suomi, EHYT, Greenpeace, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, Ilmastovanhemmat, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta, Kansalaisareena, Kepa, Luonto-Liitto, Maan Ystävät, Partiolaiset, Plan Suomi, Protect Our Winters Finland, Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus, Save Pond Hockey, Suoma Sámi Nuorat, SPR nuoret, Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen mielenterveysseura, Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi, Suomen ylioppilaskuntien liitto, Taideyliopiston ylioppilaskunta, YK-nuoret, Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi ja WWF Suomi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia