Hae mukaan rauhanlähettiläskoulutukseen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Hae mukaan rauhanlähettiläskoulutukseen

Rauhanjärjestö Sadankomitea järjestää suositun rauhanlähettiläskoulutuksen. Vuoden 2023 kurssi järjestetään 22.4.–27.5.2023. Haku koulutukseen on avoinna 3.–26.3.2023.

Rauhanjärjestö Sadankomitea järjestää suositun rauhanlähettiläskoulutuksen. Vuoden 2023 kurssi järjestetään 22.4.–27.5.2023. Haku koulutukseen on avoinna 3.–26.3.2023.

  • Oletko kiinnostunut ihmisoikeuksista, väkivallattomuudesta ja rauhasta?
  • Haluatko tietää mistä konfliktit johtuvat ja miten niitä voidaan estää antirasismilla, antimilitarismilla ja depolarisaatiolla?
  • Haluatko tutustua ja keskustella eri puolilta Suomea olevien ja samoista asioista kiinnostuneiden nuorten kanssa?
  • Haluatko oppia aktivismia ja kansalaisvaikuttamista niin omassa kotikunnassa, valtakunnallisesti tai EU:ssa kuin YK:ssa?
  • Oletko 18–29-vuotias ja haluat löytää oman tapaasi edistää rauhaa?

Liity yli 200 koulutetun rauhanlähettilään joukkoon ja hae mukaan!

  • Täytä hakulomake 26.3.2023 kello 23.45 mennessä
  • Ilmoitamme valituille hakijoille 31.3.2023 mennessä
  • Saat kurssipaketin ja pääset tekemään mm. matka- ja majoitusvaraukset
  • Odota jännityksellä ensimmäistä lähipäivää – näemme 22.4.2023

Hae koulutukseen – täytä hakulomake

Opetusmuodot

Koulutus on laajuudeltaan kaksi (2) opintopistettä eli se vastaa 54 tuntia opiskelua. Koulutus on monimuoto-opetusta ja se koostuu etäluennoista, lähiopetuksesta, ryhmätöistä ja itseopiskelusta. Osallistujat työskentelevät koulutuksessa pienryhmissä. Lähiopetus järjestetään Helsingissä. Etäluennot Zoom-verkkoympäristössä.

Koulutuksen aikana jokainen tekee yksin tai yhdessä muiden rauhanlähettiläiden kanssa yhden rauhanteon. Teko voi olla monenlainen, kunhan sillä edistetään rauhaa. Aiemmin on esimerkiksi kirjoitettu blogi, tehty TikTok-video, järjestetty depolarisaatiotyöpaja tutuille, käyty puhumassa rauhasta vanhassa koulussa tai osallistuttu mielenosoitukseen.

Rauhanlähettiläskoulutus järjestetään suomeksi, mutta yksittäisiä luentoja voidaan järjestää englanniksi.

Kurssiohjelma

22.–23.4.2023 lähipäivät lauantaista sunnuntaihin merellisessä ympäristössä kulttuurikeskus Sofiassa Helsingissä. Kauempaa matkustaville on varattu mahdollisuus majoittua jo perjantaina 21.4. Viikonlopun aikana tutustumme muihin osallistujiin ja suunnittelemme omaa rauhantyötä sekä perehdymme asiantuntijoiden kanssa siihen mitä rauha on ja mitä pasifismi, antimilitarismi sekä antirasismi ovat ja miten niitä voi edistää.

27.4., 4.5., 11.5. ja 18.5. etäluennot torstaisin kello 18–20. Luennoilla perehdymme mm. tutkija Jarmo Pykälän kanssa aseidenriisuntaan ja sovittelija Miriam Attiaksen kanssa depolarisaatioon sekä ilmastoturvallisuuteen.

26.–27.5.2023 lähipäivät perjantaista lauantaihin Kallion sydämessä Kalliolan Setlementin tiloissa ja lisäksi vierailuja eri puolilla kaupunkia. Kauempaa matkustaville on varattu mahdollisuus majoitus jo torstaina 25.5. Päivien aikana teemme vierailun alan organisaatioon, tutustumme rauhantyöhön ja nuorten väkivaltaisen radikalisaation ennaltaehkäisyyn. Tapaamme myös päättäjiä ja kuulemme uratarinoita alan ammattilaisilta. Kurssi päättyy lauantaina iltapäivällä, josta on hyvä siirtyä jatkamaan keskusteluita Maailma Kylässä festivaaleille lähellä olevalle Suvilahden alueelle.

Huom: aikatauluihin voi tulla muutoksia.

Hinta ja lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta kuten valmistuneiden rauhanlähettiläiden tarinoita, koulutuksen sisällöt, turvallisemman tilan periaatteista, esteettömyydestä ja koulutuksen korvaavuuksista löydät rauhanlähettiläskoulutus-verkkosivultamme.

Koulutuksen hinta on 50 euroa. Koulutus on ilmainen Sadankomitean jäsenille. Jäseneksi voi liittyä ilmoittautumisen yhteydessä ja jäsenmaksumme on 40 euroa ja opiskelijoille sekä vähävaraisille 20 euroa. Hintaan sisältyy ruokailut, majoitukset ja matkat julkisilla liikennevälineillä Suomessa + rauhanmerkki-rintamerkki. Tutustu koulutuksiemme ilmoittautumis- ja maksuehtoihin.

Koulutukseen ja ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä voit myös olla yhteydessä Jarmo Pykälään (sadankomitea@sadankomitea.fi tai 040 583 1142).

Rauhanlähettiläskoulutuksen järjestämiseen saadaan rahoitusta Työväen Opintorahastolta ja Erasmus+ Nuorten osallisuushankkeesta.

Lisää uusi kommentti