Kepa ry

Maahanmuutto, aurinkoenergia ja turvallisuus puhuttavat Maailma kylässä -festivaalilla

Kepan tapahtuma tuo päättäjät, asiantuntijat ja mielipidevaikuttajat keskustelemaan polttavista yhteiskunnallisista kysymyksistä Helsingin keskustaan 27.–28. toukokuuta.

Maailma kylässä -festivaalin kulttuuriohjelma julki

Maailma kylässä tuo Helsingin Kaisaniemeen 20 konserttia 27.–28. toukokuuta. Mukana muun muassa kolumbialaisten siirtolaisten perustama M.A.K.U. Soundsystem.

Järjestö 100 -kampanja esittelee järjestöjen saavutuksia

Taiteilija Meeri Koutaniemen valokuvanäyttely sekä tänään avattu verkkosivusto valottavat suomalaisten järjestöjen historiaa, saavutuksia ja merkitystä.

Meeri Koutaniemi kuvaa Järjestö100-saavutukset

Kolme isoa järjestöä juhlii Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä esittelemällä järjestöjen saavutuksia.

79 000 kävijää Maailma kylässä -festivaalilla oikeudenmukaisen maailman puolesta

Viikonloppuna järjestetty Maailma kylässä -festivaali kokosi jälleen järjestöt, festivaalikansan, poliitikot ja muut mielipidevaikuttajat yhteen oikeudenmukaisen maailman puolesta.

YK:n uudet tavoitteet yhdistävät kansalaisjärjestöjä yli sektorirajojen

Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa on koonnut laajan koalition vastaamaan YK:n uusiin kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Pohjoismaiset arvot ja identiteetti puhuttavat Maailma kylässä -festivaalilla

Maailma kylässä -festivaalilla 28.–29. toukokuuta eri kulttuuritaustaiset taiteilijat pohtivat omaa identiteettiään ja taiteen tekemistä Pohjoismaissa. Myös taiteen rooli kotouttamisessa nousee esiin.

Radikalisoituminen, pakolaiskriisi ja leikkaukset puhuttavat Maailma kylässä -festivaalilla

Tämän vuoden festivaalin teema on oikeudenmukaisuus. Kahden päivän aikana festivaalilla on luvassa noin 50 keskustelua, joihin osallistuu niin kansalaisjärjestöjen vaikuttajia kuin kärkipoliitikkoja.

Järjestöt: Yritysten houkuttelu kehitysyhteistyöhön on Suomen uusi painopiste

Uuden kehityspoliittisen selonteon tavoitteet on vaikea saavuttaa, kun kehitysyhteistyövaroista on leikattu lähes puolet.

Valtiovarainvaliokunnan mietintö jättää kehitysyhteistyöjärjestöt pulaan

Valtiovarainvaliokunta ei ole valmis siirtämään osaa budjettiesityksessä Finnfundille osoitetuista miljoonista takaisin kansalaisjärjestöille.

Järjestöt: Köyhyyden poistamisen oltava kehityspolitiikan päätavoite

Yritysten mukaan tuominen kehitysyhteistyön toteuttajiksi tulee olemaan hallituksen suurin kehityspoliittinen jalanjälki.

Kehitysjärjestöt Toivakalle: Leikkaukset kohtalokkaita miljoonille ihmisille

Suomalaisten kansalaisjärjestöjen edustajat vetoavat ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakkaan ja hallituspuolueiden puheenjohtajiin maailman köyhimpien puolesta ja muistuttavat, että suomalaiset tekevät järjestöissä arvokasta työtä kaikkein köyhimpien hyväksi.

Maailma kylässä -festivaali levittäytyy Helsingin keskustaan viikonloppuna

Helsingissä järjestettävän festivaalin pääteemana on kehitys ja maantieteellisinä painotuksina Afrikka ja Lähi-itä.

Järjestöt: Kehitysyhteistyöstä säästäminen lyhytnäköistä

Järjestöjen kehitysyhteistyöllä ratkotaan kehityshaasteita ihmisten ehdoilla. Määrärahoista leikkaaminen heikentäisi konkreettisesti hädänalaisten ihmisten elämää.

Maailma kylässä -festivaali etsii ratkaisuja ilmastokriisiin

Toukokuun lopulla 24.-25.5. järjestettävän Maailma kylässä -festivaalin tämän vuoden pääteemana on ilmasto ja ohjelmistossa etsitään ratkaisuja ilmastokriisiin.
Tilaa aihepiirin Kepa ry RSS-syöte