YK:n pääsihteeri: On homojen oikeuksien aika | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK:n pääsihteeri: On homojen oikeuksien aika

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon piti maaliskuussa historiallisen puheen seksuaali -ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi, mutta suurin osa ihmisistä ei edes kuullut siitä. Median kiinnostuksen voitti kourallinen edustajia, jotka protestina marssivat ulos kokoussalista.

57 maan muodostama Islamilainen yhteistyöjärjestö ilmoitti, että kokouksen aiheena olevissa seksuaali – ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksissa on kyse ”yksityisestä käytöksestä ja mieltymyksestä joilla ei ole mitään tekemistä ihmisoikeuksien kanssa.” Järjestö oli myös huolissaan, että tämänkaltaisia ”kiistanalaisia” asioita ylipäätään käsitellään ihmisoikeusneuvostossa.

Pakistanin johdolla maat tekivät ennalta suunnitellun ulosmarssin avulla suvaitsemattomuudesta päivän uutisotsikon. Viesti oli selvä: ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille.

Mutta ALL OUT -online yhteisö ei suostunut seuraamaan sivusta miten inspiroiva miten puhe jäi ulosmarssin välittämän vihaviestin jalkoihin, vaan otti ohjat omiin käsiin ja miksasi pääsihteerin puheen.

Videolla jäykkänä pidetystä pääsihteeristä kuoriutuu sympaattinen vähemmistöjen oikeuksien puolestapuhuja ja ALL OUT sai tahtonsa läpi; puheesta on tullut Youtube-hitti.

 

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia