Kuningattaren vuosijuhlat vs. ihmiskunnan pelastaminen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kuningattaren vuosijuhlat vs. ihmiskunnan pelastaminen

Kestävän kehityksen huippukokouksen päivämääriä ollaan siirtämässä, koska se sattui samaan aikaan kuningatar Elizabet II:n pirskeiden kanssa, kertoo brittilehti The Guardian.

Niin sanotut timanttijuhlat juhlistavat kuningattaren kuudettakymmenettä vuotta vallassa. Tämä uhkasi johtaa siihen, että moni kansanyhteisön maiden johtajista ei olisi tullut ensi vuoden kesäkuussa järjestettävään Rio+20-kokoukseen.

Viime kuussa Britannian pääministeri David Cameron vahvisti jo, ettei aio osallistua kokoukseen. Nyt Brasilian hallitus on Guardianin mukaan siirtämässä kokousta kahdella viikolla.

Kokousta pidetään laajalti viimeisenä mahdollisuutena pelastaa kituvat ilmastoneuvottelut.

Cameron ei kuitenkaan ole vieläkään luvannut osallistua. Tämä on herättänyt pelkoja siitä, että muutkin päättäjät jättävät tulematta. Tärkeimpänä esimerkkinä Barack Obama, jolla riittää ensi vuonna töitä vaalien kanssa. Se, että jopa protokolla voittaa historiallisen ympäristökokouksen, kertoo huolestuttavan paljon kiinnostuksesta asiaa kohtaan.

Viimeaikaiset uutiset viittaavat siihen, että kiinnostusta olisi parempi löytyä - ja pian. Kaikki varmaan kuulivat jo, että kasvihuonekaasut kasvoivat viime vuonna enemmän kuin pahimmissa skenaarioissa.

Tällä viikolla jopa kansainvälinen energiajärjestö IEA varoitti, että jos viiden vuoden sisään ei tehdä jotain radikaalia, tilanne karkaa käsistä ja vaarallinen ilmastonmuutos on pysäyttämätön.

Ovi on menossa kiinni, kuten IEA:n pääekonomisti sanoo. Luulisi, että tässä vaiheessa kuningatarkin olisi valmis heittämään hattunsa oven väliin, jotta emme lukitsisi itseämme yhä lämpenevään huoneeseen.

Lisää uusi kommentti