Blogit

Asennekasvatusta netissä

Netissä pyörii paljon hassunhauskoiksi tarkoitettuja hupikuvia, mutta nekin esittävät jotakuta.

Netissä pyörii paljon hassunhauskoiksi tarkoitettuja kuvia, mutta nekin esittävät jotakuta. Sen tai kokea linkkisivusto Redditin käyttäjä, joka sai syyskuussa päähänsä lähettää sivulle kuvan sikhinaisesta, jolla on parta.

"En tiedä, mitä tästä pitäisi päätellä", hän kirjoitti kommentiksi.

Samantyyppistä irvailua harrastetaan varmasti jatkuvasti verkossa, mutta vastoin kaikkia todennäköisyyksiä tällä kertaa kuvassa oleva nainen sai tietää kuvansa olevan sivustolla.

"En ole nolo tai nöyryytetty, koska olen, mikä olen. Kyllä, olen sikhinainen, jolla on kasvoissa karvoja. Tiedän, että sukupuoleni aiheuttaa sekaannuksia ja että näytän erilaiselta kuin muut naiset", Balpreet Kaur -niminen opiskelija kirjoitti.

Kaur kertoi, että hänen uskontonsa mukaan hänen tulee keskittyä itseensä, ei ulkonäköönsä.

Tarina ei pääty tähän, vaan kuvan lisännyt käyttäjä pahoitteli tietämättömyyttään ja lapsellisuuttaan. Sen jälkeen ketju alkoi kerätä lukuisia kommentteja.

"Kiitos sen muistuttamisesta, että ihmiset, jotka näen netissä, ovat oikeita ihmisiä, joilla on tunteet", kirjoitti eräs käyttäjä.

Niinpä. Valitettavasti yllättävän moni netinkäyttäjä ei tunnu tajuavan, että on eri asia naureskella tai laukoa asiattomia kommentteja omalla sohvalla kuin netissä. Ei muille naureskelu tietenkään ole koskaan korrektia, mutta netissä pila voi osua maaliin turhan suoraan.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.