Tutkimus: Maahanmuuttajat kantaväestöä tyytymättömämpiä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tutkimus: Maahanmuuttajat kantaväestöä tyytymättömämpiä

Pelkkä taloudellinen kotoutuminen ei lisää maahanmuuttajaa onnelliseksi uudessa kotimaassaan, paljastuu uudesta selvityksestä.

Euroopan unionissa elävät maahanmuuttajat kokevat elämänlaatunsa huonommaksi kuin syntyperäiset EU-kansalaiset, todetaan Gallupin uudessa mielipidetutkimuksessa.

Vaikka maahanmuuttajien taloudellinen hyvinvointi yleensä paranee ajan myötä, heidän näkemyksensä elämänsä laadusta pysyvät lähestulkoon samana, Gallup sanoo.

Tutkimuksessa vertailtiin juuri maahan muuttaneiden ja maassa pidempään asuneiden maahanmuuttajien asenteita EU-maiden syntyperäisten kansalaisten antamiin vastauksiin.

Kaikkien vastaajien keskuudessa odotukset tulevaisuutta kohtaan olivat nykyhetkeä korkeammalla, mutta maahanmuuttajien kohdalla arviot olivat selvästi latteampia kuin syntyperäisten EU-kansalaisten. Maahanmuuttajat kokivat myös useammin arjessaan kielteisiä tunteita, kuten surua, masennusta, stressiä ja suuttumusta kuin syntyperäiset asukkaat.

Samalla työttömyys ja alityöllistyminen sekä rahan puute ovat maahanmuuttajille suurempia ongelmia jopa maassa pitkään asuneille kuin syntyperäisille asukkaille.

Gallupin mukaan tulokset osoittivat, että maahanmuuttajien hyvinvointia tulisi mitata konkreettisten taloudellisten tekijöiden lisäksi myös merkityksellisen kokemusperäisen ulottuvuuden kautta etenkin nyt, kun väestö kasvaa EU:n alueella huomattavilta osin maahanmuuton kautta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia