Tulvat kurittavat jo miljoonaa srilankalaista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tulvat kurittavat jo miljoonaa srilankalaista

Joulukuun alussa alkaneet rankkasateet ovat ajaneet noin 370 000 ihmistä kodeistaan Sri Lankassa. Tulvavedet ovat saastuttaneet juomavesilähteitä, peittäneet alleen tuhansia teitä ja taloja sekä

Joulukuun alussa alkaneet rankkasateet ovat ajaneet noin 370 000 ihmistä kodeistaan Sri Lankassa. Tulvavedet ovat saastuttaneet juomavesilähteitä, peittäneet alleen tuhansia teitä ja taloja sekä 160 000 hehtaaria viljelyksiä. Huoli saastuneen veden aiheuttamista taudeista kasvaa päivä päivältä, kertovat avustusjärjestöt.

Yhteensä tulvat vaikuttavat jo miljoonan srilankalaisen elämään. Tulvissa on kuollut 27 ihmistä, ja tauotta jatkunut kova sade on muuttanut Batticaloan ja Amparan osavaltiot yhdeksi suureksi järveksi.

"Erityisen vakavaksi tilanteen tekee se, että tulvat ovat tuhonneet juuri valmistumassa olleen sadon, millä on pitkäkestoisia vaikutuksia maassa, joka on vasta toipumassa sisällissodan ja tsunamin aiheuttamista vaurioista", muistuttaa Aasian aluepäällikkö Mika Niskanen Suomen World Visionista.

Lue lisää suomalaisten järjestöjen työstä Sri Lankassa:

Suomen Unicef
Suomen World Vision
Punainen Risti
Plan Suomi
Kirkon Ulkomaanapu
Fida

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia