SLL: Turpeenkaivu arvosoilla lopetettava | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

SLL: Turpeenkaivu arvosoilla lopetettava

Turvehankkeet uhkaavat tuhansia hehtaareita arvosoita, vaikka valtion pitäisi suojella niitä, kritisoi Suomen luonnonsuojeluliitto.

Valtion enemmistöomistaman energiayhtiö Vapon on luovuttava valmisteilla olevista turpeenkaivuhankkeista arvokkailla tai luonnontilaisilla soilla, vaatii Suomen luonnonsuojeluliitto (SLL).

Järjestön mukaan tuhansia hehtaareita arvosoita on etenemässä lupaprosesseissa, vaikka hallinnon ohjeet ja Vapo ovat itsekin linjanneet, että turvetuotanto kohdistetaan ojitetuille ja luontoarvonsa menettäneille soille.

"Vastuullisemmaksi yritykseksi profiloitumista haluavan Vapon tulisi luopua hankevalmistelussa olevista tai vuosia lupaprosesseissa pyörineistä arvosoista oma-aloitteisesti. Yhtiön vastuullisuuspyrkimyksiä on muuten mahdotonta ottaa vakavasti", SLL:n puheenjohtaja Risto Sulkava toteaa.

Hallitusohjelmassa ja kansallisessa suostrategiassa on tehty useita ehdotuksia turvetuotannon tehokkaammaksi kohdentamiseksi. Nämä ehdotukset jättävät juuri lupaprosesseissa jo olevat, yhtiöiden omistamat suot pitkälti huomioimatta, SLL kritisoi.

Järjestö on koonnut nettiin uhattujen soiden kartan, johon voi tutustua osoitteessa http://g.co/maps/d93x6.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia