Pelastakaa Lapset: Tsunamin jälkihoitoa edelleen saatavissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pelastakaa Lapset: Tsunamin jälkihoitoa edelleen saatavissa

Pelastakaa Lapset vetoaa kuntiin, että ne informoisivat edelleen Aasian tsunamikatastrofin kokeneita lapsia ja heidän perheitään terapiapalvelusta. Tarkoitukseen kerättyjä varoja on käytetty vain vähän ja jälkihoitoa voi saada vieläkin. Monet lapset tarvitsevat pitkän ajan toipuakseen traumaattisista kokemuksista.

Pelastakaa Lapset vetoaa kuntiin, että ne informoisivat edelleen Aasian tsunamikatastrofin kokeneita lapsia ja heidän perheitään terapiapalvelusta. Tarkoitukseen kerättyjä varoja on käytetty vain vähän ja jälkihoitoa on mahdollista saada vieläkin.

Monet lapset tarvitsevat pitkän ajan toipuakseen traumaattisista kokemuksista, mutta kuntien olisi toimittava aloitteellisesti avuntarvitsijoiden löytämiseksi.

Pelastakaa Lapset –järjestön tsunamiin liittyvä työ on edennyt jälleenrakennukseen Indonesiassa, Intiassa ja Sri Lankassa. Koulujen rakentaminen, opettajien koulutus, koulutarvikkeiden jakelu ja lasten auttaminen sopeutumaan takaisin koulutyöhön ja arkeen ovat avustustoiminnan keskiössä. Parhaillaan jatkuvat lasten terveyshankkeet, jotka liittyvät ennaltaehkäisyyn ja ravitsemuksen parantamiseen, lastensuojelu, psykososiaalinen tuki ja vertaisryhmätoiminta lapsille, sekä hankkeet, joilla autetaan perheitä toimeentulon uuteen alkuun. Lapset tavoitetaan mm. tsunamin koettelemiin maihin rakennetuissa ja rakenteilla olevissa lasten ja nuorten toimintakeskuksissa ja terveysleireillä.

Suomen Pelastakaa Lapset keräsi 960 000 Euroa kansainväliseen avustustoimintaan ja 41 000 euroa kotimaan lapsiuhrien auttamiseen. Maailmanlaajuisesti Pelastakaa Lapset - järjestö keräsi 245 miljoonaa dollaria Aasian alueiden viisivuotisohjelmaan lasten auttamiseksi. Suomesta annettu apu on kohdistettu Sri Lankan, Indonesian ja Intian katastrofin uhreille. Lisäksi Suomen Pelastakaa Lapset sai ulkoasiainministeriöltä 350 000 euroa hätäapuvaroja.

Kansainvälinen Pelastakaa Lapset auttoi välittömällä hätäavulla suoraan yli 625 000 katastrofin uhria, heistä 250 000 oli lapsia. Vuoden aikana jälleenrakennustyöhön on käytetty hätäavun lisäksi 75 miljoonaa euroa. Jälleenrakennus jatkuu vuoden 2006 aikana.

Lisätietoja:

Pääsihteeri Hanna Markkula- Kivisilta (09) 41355 429, gsm 050 4621148

Ohjelmajohtaja Anne Haaranen (09) 41355447, gsm 040 823 9463

Tiedotuspäällikkö Marjut Helminen (09) 41355 461, gsm 040 549 5008

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia