Opetusministeri: Yhteiskunnalliset liikkeet esille kouluihin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Opetusministeri: Yhteiskunnalliset liikkeet esille kouluihin

Politiikan näkyminen oppilaitoksissa tukee ministerin mukaan niiden kasvatuksellista tehtävää.

Poliittisilla liikkeillä sekä muilla yhteiskunnallisilla toimijoilla tulisi olla nykyistä paremmat mahdollisuudet esitellä toimintaansa oppilaitoksissa, opetusministeri Jukka Gustafsson totesi puhuessaan Politiikan sisäänmarssi -tilaisuudessa Helsingin yliopistolla.

Ministerin mukaan monissa kouluissa vierastetaan poliittista toimintaa, eikä liikkeillä ole todellista mahdollisuutta esitellä toimintaansa oppilaitoksissa. Gustafssonin mukaan politiikan näkyminen oppilaitoksissa myös tukee niiden kasvatuksellista tehtävää.

"Yhteiskuntamme tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että oppilailla ja opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua demokraattisesti oman opiskeluyhteisönsä hallintaan", Gustafsson sanoi.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan mukaan esimerkiksi yliopiston tilojen saaminen tai viestiminen sähköpostilistoilla on poliittisille järjestöille vaikeampaa kuin muille järjestöille.

Opetusministeri toimi suojelijana toista kertaa järjestetylle Politiikan sisäänmarssi -tapahtumalle, joka on poliittisten opiskelijajärjestöjen valtakunnallinen hanke poliittisten järjestöjen yhdenvertaisen kohtelun takaamiseksi ylioppilas- ja opiskelijakuntien toiminnassa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia