Amnestyn Kynttiläpalkinto Suomen PENille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Amnestyn Kynttiläpalkinto Suomen PENille

Amnestyn Suomen osaston Kynttiläpalkinnon saa tänä Suomen PEN. PENin työn tuloksena kirjailijoita ja journalisteja on vapautettu vankiloista ja sananvapauslainsäädäntöön on onnistuttu vaikuttamaan,

Amnestyn Suomen osaston Kynttiläpalkinnon saa tänä Suomen PEN. PENin työn tuloksena kirjailijoita ja journalisteja on vapautettu vankiloista ja sananvapauslainsäädäntöön on onnistuttu vaikuttamaan, todetaan palkinnon perusteluissa. Palkinto luotutetaan tänään kansainvälisenä ihmisoikeuspäivänä.

Amnestyn Suomen osaston toiminnanjohtajan Frank Johanssonin mukaan Suomen PENin sinnikäs ja tärkeä työ, jota järjestössä toimivat kirjailijat tekevät ihmisoikeustyötä vapaaehtoisesti ja ilman suurta julkisuutta ansaitsee tunnustuksen.

Suomen PEN on osa yli 120 maassa toimivaa kansainvälistä PEN-liikettä, joka raportoi kirjailijoiden ja toimittajien murhista, kidutuksista, katoamisista, pahoinpitelyistä ja uhkailuista. Yksi järjestön jäsenistä on tänään Nobelin rauhanpalkinnon saava kiinalainen kirjailija ja demokratia-aktivisti Liu Xiaobo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia