Yhdysvaltojen lennokki-iskut YK-asiantuntijan syyniin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Yhdysvaltojen lennokki-iskut YK-asiantuntijan syyniin

YK:n erikoisraportoija on ilmoittanut käynnistävänsä tutkimukset kiistanalaisista lennokki-iskuista.

YK:n riippumaton vastaterrorismitutkija Ben Emmerson on ilmoittanut aloittavansa selvityksen Yhdysvaltojen käyttämistä kiistanalaisista lennokki-iskuista.

Motiivi tutkimuksien aloittamiselle on Emmersonin mukaan turhautuminen Obaman hallinnon tiedon pimittämiseen lennokki-ohjelmasta, jonka epäillään surmanneen satoja siviilejä Pakistanin rajaseuduilla.

"Obaman hallinto jatkaa virallisesti hyväksyttyä kantaa, jonka mukaan se ei kiellä eikä vahvista lennokki-ohjelman olemassaoloa", Emmerson sanoi Harvardin yliopistossa pitämässään puheessa.

Selvityksessä tullaan tarkastelemaan myös muita Yhdysvaltojen viime vuosikymmenen aikana terrorismin vastaisen sodan varjolla aloittamia ohjelmia, kuten salamurhia.

Tutkijoiden mukaan Obaman hallinnon aikana iskut ovat lisääntyneet merkittävästi. Viimeksi tänä kesänä Emmerson varoitti joidenkin lennokki-iskujen täyttävän sotarikoksen merkit.

Yhdysvaltain hallinto tai YK:n valtuuskunta on kieltäytynyt kommentoimasta Emmersonin puheenvuoroa. Koska Emmerson on riippumaton YK:n asiantuntija, hänen näkemyksensä eivät edusta virallista YK:n kantaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia