Tutkija: Veronkierron torjunnassa suosittu rikkaita maita | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tutkija: Veronkierron torjunnassa suosittu rikkaita maita

Kehitysmaiden mahdollisuuksia valvoa ja verottaa niissä toimivia yrityksiä pitäisi parantaa, sanoo tutkija Matti Ylönen maailma.netin videohaastattelussa.

Kehitysmailla pitäisi olla paremmat mahdollisuudet valvoa ja verottaa niissä toimivia yrityksiä, sanoo verotuskysymyksiä tutkiva Matti Ylönen. Hänen mukaansa vaikka maailma on viime vuosina herännyt veronkierron ongelmaan, kehitysmaiden asemaan ei ole puututtu riittävästi.

"Monet uudistuksista, jotka on käynnistetty finanssikriisin jälkeen, suosivat rikkaita maita, eivätkä ne ottaneet riittävästi huomioon kehitysmaiden etuja veronkierron torjunnassa", hän sanoo maailma.netin videohaastattelussa.

Kehitysmaat saavat nykyisin aiempaa enemmän ulkomaaninvestointeja, mutta niiden on vaikea verottaa ulkomaisia yhtiöitä, joilla on hyvät resurssit verosuunnitteluun ja veronkiertoon.

Ylösen mukaan tilannetta voitaisiin parantaa esimerkiksi huomioimalla kehitysmaiden intressit paremmin kansainvälisissä sopimuksissa. Myös kehitysavulla, kuten budjettituella ja teknisellä tuella, on Ylösen mukaan paikkansa.

Katso Matti Ylösen koko haastattelu tästä.

Video on osa maailma.netin Kehityspolitiikalle kasvot -sarjaa, joka on saanut ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustukea.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia