Ruotsalaissijoittaja lupaa tuntuvan palkinnon parhaasta ideasta globaalien uhkien torjumiseksi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ruotsalaissijoittaja lupaa tuntuvan palkinnon parhaasta ideasta globaalien uhkien torjumiseksi

Luvassa on vähintään miljoona dollaria sille, joka keksii parhaan tavan tarttua ilmastonmuutoksen ja äärimmäisen köyhyyden kaltaisiin ongelmiin.

Ruotsalainen sijoittaja Laszlo Szombatfalvy on luvannut vähintään miljoonan dollarin palkinnon sille, joka keksii parhaan tavan uudistaa kansainvälisiä yhteistyörakenteita. Tarkoituksena ei ole byrokratian lisääminen, vaan puuttuminen ilmastonmuutoksen ja äärimmäisen köyhyyden kaltaisiin ongelmiin.

"Nykypäivän riskit ovat niin vaarallisia ja globaaleja, että ne ovat ylittäneet kansainvälisen järjestelmän kyvyn käsitellä niitä. -- Uskomme, että tarvitaan uutta yhteistyön muotoa, jotta voitaisiin puuttua globaalin maailmamme kriittisimpiään haasteisiin", 89-vuotias Szombatfalvy sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Szombatfalvy on Unkarista vuonna 1956 Ruotsiin paennut filantrooppi ja sijoittaja, joka on tehnyt uransa riskianalyytikkona. Hänen mielestään poliitikot ja bisnesjohtajat aliarvioivat nykypäivän suuret uhat, koska heillä on mielessään lyhyen aikavälin intressit.

Uusia ideoita varten Szombatfalvyn vuonna 2012 perustama Global Challenges -säätiö on avannut kilpailun. Jaossa on yhteensä viisi miljoonaa dollaria visioille, jotka muotoilevat 2000-luvun globaalia hallintoa uudelleen, säätiön verkkosivuilla kerrotaan. Paras idea saa vähintään miljoonaa dollaria.

Tarkoituksena on löytää sellaisia kansainvälisen yhteistyön muotoja, joilla voidaan puuttua suuriin, toisiinsa liittyviin ongelmiin, kuten ilmastonmuutokseen, konflikteihin ja joukkotuhoaseisiin, äärimmäiseen köyhyyteen sekä nopeaan väestönkasvuun.

Kilpailu on avoinna kenelle tahansa, ja 5 500 sanan mittaisen hakemuksen voi jättää englanniksi, ranskaksi, mandariinikiinaksi, venäjäksi tai arabiaksi. Voittaja julistetaan ensi vuoden marraskuun lopulla.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia