Nobel-palkintoa juhlistaneita jemeniläisnaisia kivitettiin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nobel-palkintoa juhlistaneita jemeniläisnaisia kivitettiin

Kymmeniä naisia haavoittui Jemenissä heidän juhlistaessaan Tawakkul Karmanin Nobel-palkintoa.

Kymmeniä naisia loukkaantui heidän juhliessaan Nobelin rauhanpalkinnon saanutta demokratia-aktivistia Tawakkul Karmania jemeniläisessä Taizin kaupungissa, kertoo Amnesty International.

Hallituksen puolustajat hyökkäsivät viime sunnuntaina rauhanomaisia hallituksen vastaisia naismielenosoittajia vastaan. Kertomusten mukaan he heittelivät kiviä osallistujia päin. Myös myöhemmin järjestetyssä iskun tuomitsevassa ja palkintoa juhlistaneessa mielenosoituksessa kerrottiin olleen häiriöitä.

Karman on toimittaja ja naisjärjestön puheenjohtaja, joka on jo kauan taistellut maan ihmisoikeusrikkomuksia vastaan ja puolustanut naisten asemaa.

Hän sai viime viikolla nobelin rauhanpalkinnon yhdessä Liberian presidentin Ellen Johnson Sirleafin ja liberialaisen rauhanaktivistin Leymah Gboween kanssa. Komitea painotti etenkin heidän väkivallatonta taisteluaan naisten turvallisuuden edistämiseksi ja naisten oikeuksien toteuttamiseksi rauhantyössä.

Jemenissä on ollut runsaasti hallituksen vastaisia protesteja sitten viime helmikuun. Turvallisuusjoukot ovat ihmisoikeusjärjestöjen mukaan tappaneet monia ja haavoittaneet tuhansia rauhanomaisia mielenosoittajia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia