Irak tuomitsi brittieläkeläisen 15 vuodeksi vankilaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Irak tuomitsi brittieläkeläisen 15 vuodeksi vankilaan

Ramze Shihab Ahmedin oikeudenkäynti kesti varttitunnin ja perustui kidutuksella hankittuun todistusaineistoon, sanoo Amnesty.

Irakilainen tuomioistuin on langettanut 15 vuoden vankeusrangaistuksen britti-irakilaiselle eläkeläismiehelle vain 15 minuuttia kestäneen oikeudenkäynnin jälkeen.

Amnesty Internationalin näkemien oikeudenkäyntipapereiden perusteella päätös oli räikeän epäoikeudenmukainen.

Terroristiryhmien rahoituksesta tuomitun, 70-vuotiaan Ramze Shihab Ahmedin asianajaja ei saanut mahdollisuutta haastaa syyttäjän esitystä eikä ristikuulustella syyttäjän todistajia puhumattakaan omien todistajien käytöstä. Kyseessä oli Ahmedin yhdeksäs oikeudenkäynti, hän oli vapautettu syytteistä joka kerta.

"Nämä ovat järkyttäviä uutisia. Ramze vaikuttaa tulleen tuomituksi osittain tunnustuksen perusteella, joka saatiin hänestä pahoinpitelyn yhteydessä irti," totesi Amnestyn Englannin johtaja Kate Allen.

Englannin ulkoministeri William Hague otti Ahmedin tapauksen puheeksi aiemmin tässä kuussa Irakin ulkoministeri Hoshyar Zebarin kanssa.

Juttu sai alkunsa vuonna 2009, kun Ahmed matkusti Englannista Irakiin vapauttamaan pidätetyn poikansa. Hänet itse pidätettiin sukulaistensa luona, jonka jälkeen hän katosi useiksi kuukausiksi. Ahmedin mukaan häntä kidutettiin eri tavoin, jolloin hän virheellisesti tunnusti syyllistyneensä terrorismirikoksiin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia