Euroopan parlamentti palkitsi arabikevään | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Euroopan parlamentti palkitsi arabikevään

Viisi arabikevään edustajaa saavat europarlamentin Saharov-palkinnon työstään vapauden ja ihmisoikeuksien puolesta.

Euroopan parlamentti on myöntänyt arvostetun Saharov-palkinnon tänä vuonna 2011 arabikevään toimijoille. Palkinnon saavat viisi kansannousua edustavaa aktivistia työstään vapauden ja ihmisoikeuksien puolesta.

Saharov-palkinto jaetaan vuosittain yksilöille ja organisaatioille, jotka ovat osallistuneet merkittävällä tavalla taisteluun ihmisoikeuksien ja demokratian edistämiseksi.

Tunisiaa edustaa edesmennyt Mohamed Bouazizi, jonka polttoitsemurha aloitti kapinoiden aallon. Egyptiläinen Asmaa Mahfouz edustaa Tahir-aukion mielenosoittajia. Libyalainen palkinnonsaaja Ahmed al-Zubair Ahmed al-Sanusi oli 31 vuotta poliittisena vankina ja edistää nyt demokratiaa maassaan.

Syyrialaisten yhä jatkuvaa taistelua edustavat ihmisoikeusjuristi Razan Zaitouneh ja poliittinen satiristi Ali Farzat.

"Nämä yksilöt edesauttoivat historiallista muutosta arabimaailmassa, ja tällä palkinnolla parlamentti osoittaa solidaarisuutensa ja tukensa taistelussa vapauden ja demokratian puolesta ja autoritäärisiä vallanpitäjiä vastaan", sanoi parlamentin puhemies Jerzy Buzek.

Parlamentin puhemies Buzek jakaa palkinnon voittajille joulukuussa. Hän valitsi voittajan torstaiaamuna yhdessä parlamentin poliittisten ryhmien puheenjohtajien kanssa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia