EU-maiden siirtolaispolitiikka uhkaa ihmisoikeuksia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

EU-maiden siirtolaispolitiikka uhkaa ihmisoikeuksia

EU-maiden tiukentunut rajanvalvonta ja siirtolaisten käännyttäminen tekevät hallaa siirtolaisille, sanoo Punaisen Ristin EU-toimisto.

EU-maiden tiukentunut rajanvalvonta ja siirtolaisten käännyttäminen uhkaa kansainvälisiä ihmisoikeuslakeja, väittää Punaisen Ristin EU-toimisto.

Maat tavoittelevat laittoman maahanmuuton estämistä tiukentamalla rajavalvontaa ja käännyttämällä siirtolaisia jo EU:n toimivalta-alueen ulkopuolella.

Punaisen Ristin mukaan lukuisissa tapauksissa maahan pyrkijöitä, joiden joukossa on myös turvapaikanhakijoita, on käännytetty jo avomerellä ilman heidän suojeluntarpeensa tarkistamista. Lisäksi ainakin 2 500 ihmisen arvioidaan menettäneen henkensä vuonna 2011 pelkästään Välimerellä.

Kansainvälisten ihmisoikeussopimusten mukaan ketään ei kuitenkaan saa käännyttää maahan, jossa hänellä on riski joutua vainon, kidutuksen tai hengenvaaran kohteeksi.

Maiden toimet voivat rikkoa EU:n velvollisuutta noudattaa kansainvälistä oikeutta, pakolaisoikeutta, ihmisoikeuksia sekä EU:n omaa turvapaikkalainsäädäntöä, osoittavat Euroopan Punaiset Ristit ja siirtolaisten asemaa käsittelevät raportit.

Punainen Risti kannustaa EU-maita luomaan turvallisia ja laillisia tapoja päästä Euroopan alueelle hakemaan turvapaikkaa, jotta vältyttäisiin kärsimykseltä ja EU:n rajoilla tapahtuvilta kuolemantapauksilta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia