Emmaus-liikkeen perustaja abbé Pierre on kuollut | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Emmaus-liikkeen perustaja abbé Pierre on kuollut

Kansainvälisen Emmaus-liikkeen perustaja abbé Pierre on kuollut. Hän nukkui pois maanantaiaamuna 22. tammikuuta ranskalaisessa sairaalassa 94-vuotiaana. Suomen Emmaus-ryhmät muistavat häntä suurella kunnioituksella väsymättömänä taistelijana köyhien ja kodittomien puolesta.

Kansainvälisen Emmaus-liikkeen perustaja abbé Pierre on kuollut. Hän nukkui pois maanantaiaamuna 22.1. ranskalaisessa sairaalassa 94-vuotiaana.

Suomen Emmaus-ryhmät muistavat häntä suurella kunnioituksella väsymättömänä taistelijana köyhien ja kodittomien puolesta.

Näin abbé Pierre sanoo kirjassaan Veljeys - ihmiskunnan elinehto:

"Pystymmekö seuraamaan välinpitämättöminä, miten kokonaiset väestönosat köyhtyvät köyhtymistään? Voimmeko jättää sadat tuhannet nuoret työttömyyden kouriin ja sulkea heidät omaan epätoivoonsa vailla tulevaisuutta? Annammeko vihan, rasismin ja keskinäisen pelon yhä vain kasvaa?

Tänä päivänä, kun maailmasta on tullut yksi yhteinen kylä, meidän on pakko jakaa uudelleen. Se ei koske vain työtä, se koskee myös varallisuuttamme. Meidän on lopultakin opittava elämään yhdessä kaikkine eroavuuksinemme ja meidän on taisteltava kaikin voimin, yksin ja yhdessä, sen puolesta että jokainen meistä voisi elää ihmisarvoista elämää.

En sano kuten Malraux, että 21. vuosisata on uskonnollinen tai sillä ei ole tulevaisuutta. Mutta sanon koko vakaumuksellani että 21. vuosisata on veljeyden vuosisata, tai sillä ei ole tulevaisuutta."

Surunvalittelukirja Tehtaankadun Emmauksessa ja 24.1 - 3.2.2007.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia