El Salvadorin jengien aselepo laajenee | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

El Salvadorin jengien aselepo laajenee

Rikollisjengien vuosi sitten alkaneeseen aseleposopimukseen on saatu taas yksi kaupunki lisää.

El Salvadorissa viime vuonna solmittu aselepo kilpailevien katujengien välillä on kehittynyt rauhanprosessin suuntaan, kun aselepoon liittyi taas tulitaukosopimuksen vuosipäivänä yksi kaupunki lisää. Samalla jengien välisistä yhteenotoista aiheutuneet murhat ja tapot ovat vähentyneet radikaalisti aselevon myötä, kertovat uutislähteet.

Uusin aselepo solmittiin maaliskuun alussa Mara Salvatrucha- ja Barrio 18 -jengien välille, jotka allekirjoittivat aseleposopimuksen Apopan kaupungissa. Aselepoon on sitoutunut nyt kuusi kaupunkia ja suuri osa yli 65 000 jengiläisestä ympäri maan. Sopimuksen kirjoittamisen jälkeen jengit luovuttivat pois lähes kolmesataa asetta ja räjähdettä.

Noin vuosi sitten solmitun tulitaukosopimuksen jälkeen jengimurhien määrä El Salvadorissa on pudonnut neljästätoista noin kuuteen päivässä.

Aselepo on rauhoittanut katuväkivaltaa, mikä oli jo pitkään ollut köyhän El Salvadorin vitsaus, kertoi politiikan tutkija Antonio Martinez AFP-uutistoimistolle. Martinezin mukaan ongelmana on edelleen jengielämän jättävien henkilöiden saaminen mukaan yhteiskunnan jäseniksi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia