Egyptiläinen aktivisti toivoo kansalta kärsivällisyyttä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Egyptiläinen aktivisti toivoo kansalta kärsivällisyyttä

Mubarakin lähdön riemu on muutamassa kuukaudessa kääntynyt turhautuneisuudeksi ja lisääntyneen väkivallan vuoksi peloksi.

Radikaalina aktivistina tunnettu Esraa Abdel Fattah kritisoi global.finland.fi -sivuston haastattelussa tyytymättömyyttä Egyptissä ja pyytää egyptiläisiä osallistumaan aktiivisesti demokratian rakentamiseen.

”Vallankumous tapahtui Egyptissä hyvin nopeasti. Egyptiläisten on vieläkin vaikea käsittää, että presidentti Mubarak joutui väistymään vallasta ja on nyt poikiensa kanssa monien entisten ministerien tavoin pidätettynä ja syytettynä rikoksista”,  Fattah sanoo.

Kaikki kansan vaatimukset eivät kuitenkaan ole vielä toteutuneet. ”Esimerkiksi sisäministerin ero ja Mubarakin väistyminen ovat toteutuneet, mutta poikkeustilalaki on edelleen voimassa eikä minipalkkavaatimusten täyttämisestä ole tietoakaan”, Fattah sanoo.

Fattah on toiminut vuodesta 2009 itsenäisenä aktivistina.”Koen tehtäväkseni levittää egyptiläisten keskuuteen tietoisuutta poliittisista vaikutusmahdollisuuksista. Ihmiset eivät ole tottuneet äänestämään ja olemaan yhteiskunnallisesti aktiivisia. Pyrin vakuuttamaan ihmiset siitä, että on tärkeämpää miettiä puolueen tai ehdokkaan poliittista ohjelmaa kuin vain äänestää karismaattista ehdokasta.”

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia