Afrikkalaisnuorille aiotaan luoda miljoonia uusia työpaikkoja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Afrikkalaisnuorille aiotaan luoda miljoonia uusia työpaikkoja

Afrikan kehityspankki ja International Institute of Tropical Agriculture ratkovat työttömyysongelmaa muun muassa perustamalla nykyaikaisia maatalousalan oppilaitoksia.

(IPS) -- Työtä Afrikan nuorille -hanke aikoo luoda kahdeksan miljoonaa maatalousalan työpaikkaa viidessä vuodessa. Hankkeen takana ovat Afrikan kehityspankki ja International Institute of Tropical Agriculture (Iita).

Miljoonat nuoret ovat Afrikassa vailla työtä. Vuonna 2014 nuorten työttömyysaste oli Etelä-Afrikassa 51 prosenttia, Namibiassa 40 ja Algeriassa 28 prosenttia. Kolme viidestä nuoresta Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ei pysty kilpailemaan työpaikoista puutteellisen koulutuksen vuoksi.

Afrikan kehityspankki ja Iita ratkovat ongelmaa perustamalla nykyaikaisia maatalousalan oppilaitoksia.

Afrikan kehityspankin johtoon vuosi sitten tullut Nigerian entinen maatalousministeri Akinwumi Adesina on ilmoittanut tavoitteekseen tehdä maanosasta ruokaomavaraisen vuoteen 2025 mennessä.

"Siinä ei ole mitään järkeä, että Afrikka käyttää ruuan tuontiin yli 30 miljardia euroa vuodessa, kun se pystyisi ruokkimaan itsensä", Adesina sanoo. Hän muistuttaa, että Afrikassa on 400 miljoonaa hehtaaria käyttämätöntä viljelysmaata.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia