WWF: Metsien käyttö kolminkertaistumassa vuoteen 2050 mennessä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

WWF: Metsien käyttö kolminkertaistumassa vuoteen 2050 mennessä

Metsien hyötykäytön lisääntyminen on väistämätöntä, mutta myös niiden säästäminen kestävän kehityksen avulla on mahdollista, sanoo WWF.

Kansainvälisen WWF:n Living Forest -raportin (pdf) mukaan maailman metsien käyttö on kolminkertaistumassa tämän vuosisadan puoleenväliin mennessä. Metsien kulutuksen kasvua ajaa väestönkasvu, talouskasvu sekä lisääntyvä bioenergian tuotanto. Myös paperinkulutuksen arvioidaan kasvavan, järjestö sanoo.

Raaka-aineinaan luonnonmetsien ja plantaasien puita käyttävän teollisuuden tulisikin turvata ekologinen monimuotoisuus ja huomioida sosiaalinen vastuu toiminnassaan, sanoo WWF.

Metsien kestävämmän kehityksen kannalta raportissa suositellaan mahdollisimman monipuolisia suojelumekanismeja. Samalla järjestö suosittelee yksiöiden kulutustottumusten kehittämistä.

"Käytämme tällä hetkellä puolet liikaa maapallon luonnonvaroista ja jos kulutusta ei vähennetä, kulutuksemme on yli kahden maapallon luonnonvarojen verran vuoteen 2030 mennessä", sanoo WWF:n pääjohtaja James Leape.

WWF:n mukaan bioenergia on hyvä vaihtoehto fossiilisille polttoaineille, mutta biomassan tuotannon negatiivisten ympäristö- ja sosiaalivaikutusten välttämiseksi tarvitaan parempaa maankäytön suunnittelua. Metsäkadon estämiseksi tulisi suosia plantaasien käyttöä luonnonmetsien sijaan, järjestö arvioi.

WWF:n tavoitteena on pysäyttää metsien häviäminen vuoteen 2020 mennessä. Samalla arvokkaiden luonnonmetsien hävittäminen tulisi lopettaa kokonaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia